Rovnější, než rovný. Bezelstné přiznání.

DNES, PRAHA, strana C4. Radnice Prahy 11 založila akciovku Vodní svět. Copak to, budou radní podnikat už ne přes přátele, ale rovnou pod hlavičkou Radnice Prahy 11? Jen nám, obyčejným, sdělují už naprosto otevřeně - my peníze z fondů EU vytáhneme, ne jako vy obyčejní....  

Celkem rád se koupu, plavu a tak. Raději ve volné přírodě, než v uzavřených bazénech jakéhokoliv typu. Nicméně kdo chce chodit tam, je to jeho věc. Ale takové dílo je třeba nejdřív postavit. Nic levného to není. Ode dneška vidím, že jsou dvě cesty. Jedna je naplánovat, zafinancovat, postavit, provozovat. Ta druhá je naplánovat, získat někde finance, postavit, provozovat.

Chystají se dvě podobná díla typu Akvapark. Jedno v Čestlicích a teď jedno na Jižním Městě. Celkem blízko sebe, přímá konkurence, asi bych umístění hodně zvažoval. No ale budiž, kdoví, co za tím vlastně je, že..... První projekt je soukromé firmy, druhý projekt radniční firmy. Vtip je v tom, že radní založili akciovku jen proto, aby získali dotace z fondů Evropské Unie. Tím nám říkají: normálně na dotace nedosáhnete, holoto. Anebo jinak: bez nás dotace z evropských fondů nebudou. To umíme jen my, radní, úředníci, poslanci, politici, ... (dosaď si každý vlastní variantu).

Mezi řádky je možné také vyčíst: chceš dotace? No dobrá, přijď za námi, my to totiž umíme a máme to posychrovaný... a když něco z toho pak pustíš, dá se leccos.

Máme tady úžasný příklad, rovnosti možností, přístupů, šancí. Nevím, jestli stav prohnilosti našich politiků už dosáhl na bod jistoty, že tak to bylo, je a bude a už není třeba mít tajná jednání, nastrčené osoby, spřátelené firmy, tlusté obálky, tajná konta. Už nastal čas vše zlegalizovat, otevřeně o té možnosti hovořit a mediálně své aktivity podpořit. CHTĚLI BYSTE TAKY NĚJAKÝ TEN KAPITÁLEK Z FONDŮ? ALE JISTĚ, PŘIJĎTE ZA NÁMI, UDĚLÁME TŘEBA RADNIČNÍ AKCIOVKU, ZKÁSNEME FONDY A ZA NĚJAKOU DOBU TI TO CELÉ PRODÁME ZA "ROZUMNOU" CENU. Dobře se budeme mít oba dva.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Soušek | čtvrtek 13.12.2007 13:41 | karma článku: 10,12 | přečteno: 1132x