Tak kdo je tady rasista?

Kvůli přílivu kvalifikovaných vysoce vzdělaných a prácechtivých Čechů zavedla Kanada vízovou povinnost pro občany ČR. Nebo to bylo jinak?

Kanada je obrovská země, která má nedostatek lidí. Její imigrační zákony podporují příliv dalších lidí, kteří mají rozšířit řady těch, kdo budují civilizovanou společnost, přispívají ke zvyšování kanadského HDP a obohacují kulturní život země javorového listu.

Kanada je zároveň velmi svobodná země, kde lidé nejsou posuzováni podle barvy pleti, podle vyznání či sexuální orientace. Kanada také tvrdě kritizovala Českou Republiku za její liknavost při řešení otázky diskriminace menšin a především neřešení romské otázky.

Je jen logické, že romové si balí kufry a stěhují se do země, kde jim bude umožněno pracovat, vzdělávat se  a kde najdou pochopení pro jejich kulturní odlišnost.

Je nepochopitelné, že Kanada v situaci, kdy její aktivní imigrační politika konečně začíná přinášet ovoce, klade nepochopitelné překážky přílivu jistě kvalitních budoucích občanů.

Nabízí se otázka - kdyby v Kanadě žádalo o azyl tisíce bílých českých vystudovaných jaderných fyziků, programátorů, doktorů či bankéřů, kteří mají vynikající profesní minulost a kteří mluví plyně třemi světovými jazyky, také by Kanada zavedla víza? Odpovím si sám - vsadím vlastní boty (ty nejlepší co mám), že by víza nejen nezavedla, ale ještě by začala aktivně spolupracovat s českými vysokými školami, aby se již při vzdělávání těchto budoucích "kanaďanů" za peníze těch krutých rasistických čecháčků mohla podílet na výběru těch nejlepších odborníků.

V této situaci je jen úsměvné, že kanadská ambasáda zcela alibisticky odmítla udělit víza dvojici bílých Čechů a naopak udělila vízum romovi, který nejen že nevěděl kdy do Kanady poletí a neměl ani letenku, ale ještě jede za svými příbuznými, kteří již v Kanadě žádají o azyl. To vše samozřejmě jen proto, aby nebyla bezprostředně nařčena z účelového zavedení víz kvůli romům. Nyní již může zvesela romy odmítat...

To je zase trapná pokrytecká fraška.

 

 

Autor: František Soumar | čtvrtek 16.7.2009 8:00 | karma článku: 14,99 | přečteno: 1176x