Otevřený dopis Jiřímu Paroubkovi

Pane Paroubku, vy jste patologický lhář a manipulátor. Jste papalášský demagog, prohnaný podvodník a politický iluzionista.

Nemohu už poslouchat ty mentální zvratky, kterými vodíte za nos lidi, kteří doufají, že když vám odevzdají svůj hlas, budou jim pečení holubi sami létat do úst, zatímco v silně regulovaném sociálním státě bude za přičinění druhých samovyléčena ekonomická recese a vy, jakožto neochvějný bojovník za práva těch slabších budete hrdinně odrážet útoky nenažraných kapitalistů.

Právě poslouchám váš projev při příležitosti programové konference. Je to takový dort pejska s kočičkou -  všechny ingredience se zdají na první pohled dobré, ale celkově nás z toho všechny bude bolet bříško. Váš projev je jen souborem toho, co chtějí lidé slyšet, sociálně spravedlivá společnost, kde se nebudou rozevírat nůžky mezi bohatými a chudými.

Uvědomují si vaši voliči, že nikdy, ani kdyby u moci bylo 10 Paroubků, se chudí nestanou bohatými? Nestanou se dokonce ani bohatšími, protože to, o co odřete střední třídu, se rozpustí v neprůhledné síti přebujelého státního aparátu a na chudé nezbudou ani ty pomyslné kosti.

Poslouchám váš projev, kde říkáte, že podporujete poctivé. Pranýřujete krácení daní a v podstatě chudým, kteří jsou obvykle zaměstnanci vštěpujete nenávist k podnikatelům, protože jen oni mohou krátit daně. Vštěpujete jim pocit, že oni, chudí a méně schopní, jsou ti poctiví a podnikatelé jsou ti nepoctiví. Krásný příklad vaší manipulace a pokrytectví. Dejte chudým možnost ovlivňovat základ daně pomocí odpisů nákladových položek a budete mít společnost, kde daně krátí většina poplatníků. Chudí jsou poctiví hlavně proto, že jim nic jiného nezbývá.

Pane Paroubku, je mi jasné, že vaší motivací je pouze získat maximální možnou moc. Je vám úplně jedno, jestli v tomto státě bude dvě třetiny lidí pod průměrným platem. Jakmile získáte moc, začnete si především hrabat pod sebe a tuhle lacinou písničku začnete zpívat zase až před dalšími volbami. Bohužel mi není jedno, že v této zemi se najde dost hlupáků, kteří vám ve volbách dají hlas a umožní vám realizovat vaše machiavelistické ambice.

Vaším prorgamem je nenávist ruku v ruce se závistí. Spoléháte jen na to, že ti neschopní si nevšimnou, že jste jim nikdy nic nedal, ale budou si navždy pamatovat, že těm schopným jste sebral. Povzbuzování této třídní války a obsese „jánošíkovstvím“ je ten nejškodlivější jev, jaký pozoruji ve vaší politice. Nevadí mi vaše nabubřelost a arogance, překousl bych i vaše pokrytectví a lži, ale vadí mi, že rozdělujete společnost a vezete se na vlně zla a negativních emocí.

Jste odpad. Zneužíváte ty neschopné a méně inteligentní a pod slibem světlých zítřků je veřejně obelháváte. Všechny levicové strany jsou mi odporné, ale vy, jako nejschopnější z těch nechutných lhářů, jste mi nejodpornější. Na žebříčku odporných levicových lhářů jste hned za Gotwaldem, Leninem, Stalinem a Kim Ir-sen. Vezměte si z nich prosím příklad a odejděte už tam, kam patříte – do …..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Soumar | sobota 4.7.2009 11:07 | karma článku: 39,81 | přečteno: 1891x