Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč již nevysílá Hlas Ameriky v českém jazyce?

S odstupem času to začíná být průměrně vzdělanému člověku jasné. Jeho vysílání přešlo zcela do ČRo a ČT. Nyní se z veřejnoprávní TV a rozhlasu na nás valí nepřetržitý proud americké propagandy.  V pozadí fungují američtí poradci, kteří se podílí na výběru informací a pořadů, které mohou nejlépe posloužit americkým zájmům v Česku. Vše, co se v USA neosvědčilo, je našimi veřejnoprávními médii propagováno. 

O skutečně užitečných lidech, kteří by byli ochotni pracovat pro občany Česka, se nemůžeme dozvědět, protože veřejnoprávní média, která si všichni platíme, jsou pod kuratelou nevěrohodných a prodejných politiků, kteří do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání dosazují zástupce prosazující americké zájmy. Zvolila je snad většina občanů? O čem může legitimně rozhodovat parlament, který nemá podporu této většiny? Voleb se účastní stále méně občanů, protože již nevěří v nápravu stavu politické scény, a také zde očividně panuje cenzura, která upřednostňuje proamerické politiky. Dovedete si představit, že o vašem majetku rozhoduje někdo jiný? Předepisuje vám, jak máte rozpočítávat teplo ve vašem domě, určuje, které stromy na vaší zahradě můžete porazit a také v případě ČT a ČRo určuje, které zprávy smíte slyšet a jaké komentáře k nim budou zveřejněny! Informace jsou záměrně filtrovány, a proto se hojně dovídáme pouze drby a nepodstatná fakta. Domněnky americké vlády jsou vysílány bez uvedení důkazů s komentáři, že se jedná o nezpochybnitelná fakta, a reakce politiků z Ruska jsou uváděny neúplně a o jimi předložených důkazech se ve zprávách hovoří v podmiňovacím tvaru. Jako by to byla jen a jen propaganda.

                                                                        

Zde nám může pomoci jedině, aby každý občan, který si je platí, se dožadoval svých vlastnických práv k ČT a ČRo. Musí pracovat ve prospěch nás všech a ne jen pro úzkou skupinu vykuků. Požadujme své základní právo na přímou volbu dozorčí rady těchto mediálních organizací.

 Politici za 25 let nebyli schopni ani pojmenovat základní problém, který dusí naši zemi. Podal snad některý z nich návrh k Ústavnímu soudu, aby vyslovil neplatnost voleb v tomto období pro naprostou absenci demokratických principů před jejich konáním? Lze snad hovořit o rovnosti příležitostí, když zpravidla vítězily ty s penězi od bohatých sponzorů? Pak opakovaně vyhrávaly nikoliv správné myšlenky, ale plné peněženky. A dluhy se obvykle musí nějak splatit!  Bez skutečně demokratické možnosti všech aktivních politiků prezentovat své názory a komentáře k vládě a zastupitelským sborům na všech úrovních v těchto médiích se ani nedozvíme, kdo jsou a co chtějí prosazovat. Nynější diskuse pečlivě vybraných politiků těsně před volbami, kdy každý z nich se dostane k vyslovení několika vět, jsou ztrátou času. Z toho si názor neudělám a jistě takových lidí bude většina.

Tristní úroveň těchto médií chápe i Babiš a ten není žádným levičákem. 

 

Reakce na podněty čtenářů:

František Prokop

Vážený pane, nevíte nic o fungování veřejnoprávních médií a plivete na ně, protože nevysílají jenom to, co si přejete vy. Řídil jsem několik let jeden z krajských okruhů Českého rozhlasu a za těch několik let se žádná ze stran ani neodvážila něco ovlivňovat. A stejně by neuspěla. Prostě jste jeden z Brouků Pytlíků: všude byl, všechno zná, všemu rozumí.

Ovlivňování se děje přes ředitele těchto médií, kteří slouží coby užiteční idioti a plní nepsané pokyny ze zákulisí. Do redakcí přijímají jen povolné redaktory, kteří se příliš nevyptávají a plní předepsané úkoly z vedení. Proto ty selektované informace ze Západu a také z Východu. Vypadá to tak, že v těchto médiích jsou jen redaktoři bez svého úsudku a pouze papouškují to, co je jim naservírováno od vedení. Nemohou pokládat ani své dodatečné dotazy při rozhovoru s politiky. Otázky jsou součástí scénáře, který schvalují příslušní režiséři příslušného vysílacího pořadu.

Pokud by tomu bylo jinak, tak by jejich zpravodajství bylo vyvážené a v případě zveřejňování stanovisek politiků ze zahraničí i z domova by také kladli svým hostům otázky, kde by požadovali i předložení důkazů. Nezabývali by se komentáři bez jasného uvedení, že je to jejich osobní hodnocení, které nesdílí ČT anebo ČRo.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Soudek | sobota 2.8.2014 12:25 | karma článku: 20,98 | přečteno: 597x
  • Další články autora

Jiří Soudek

Členství ČR v EU výrazně prodražuje náš zdravotní systém

Pokud bychom v ní nebyli, tak úspory na lécích by mohly dosáhnout desítky miliard Kč ročně. Farmaceutické firmy a jimi financované lobby hájí skryté kartelové dohody výrobců léčiv v USA, Švýcarsku a dalších zemích EU a současná

28.6.2015 v 12:36 | Karma: 31,87 | Přečteno: 1168x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

USA se vměšují do záležitostí Česka! Hodnotí opakovaně naši údajnou diskriminaci

Nejnověji se o tom lze přesvědčit, když se zájemci seznámí se zprávou Ministerstva zahraničních věcí USA, která hodnotí plnění lidských práv u nás. Uplatňují tak asymetrický model, kdy ten, který sám diskriminuje menšiny svých ...

26.6.2015 v 18:16 | Karma: 36,96 | Přečteno: 1288x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Česká republika uplatňuje sankce na Ramzana Kadyrova v rozporu s Ústavou ČR

Česko se tedy řadí mezi státy, které přenesly výkon soudní moci na vládu. Jinak to nelze posoudit, protože uplatnění sankce (trestu) bez soudního rozhodnutí nelze jinak hodnotit. Tak postupují i diktátorské režimy, kde o právu ..

23.6.2015 v 8:00 | Karma: 23,34 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Neokrádá česká vláda vědomě veřejný zdravotní systém?

Český právní systém je jedna velká diskriminace. Tak například platba zdravotního pojištění. Současná legislativa upravující placení pojistného v zák. 592/1992 Sb. je schvalována a průběžně upravována v PSP a Senátu údajně v sou..

21.6.2015 v 11:20 | Karma: 19,16 | Přečteno: 677x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Blog iDnes – asi portál s ručením omezeným !

Existují snadno ověřitelné příznaky, že provoz tohoto portálu je bez záruky, protože takzvané statistiky počtu čtenářů nemusí vůbec odpovídat realitě. O tzv. karmě lze za těchto okolností rovněž pochybovat.

14.6.2015 v 10:36 | Karma: 17,07 | Přečteno: 622x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říší, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik