Proč jen ten Paroubek navštívil Vysočinu dne 29.9.2012?

Kodex blogera mi neumožňuje porušit cenzuru tohoto portálu. Nemohu přece napsat, že přijel podpořit své spolustraníky v předvolební kampani. A už vůbec bych neměl psát, že otevřel  i několikrát svá ústa k verbální podpoře jejich úsilí o získání voličů. Zde se přece nemají zveřejňovat fakta, ale spíše jen spekulace a články o turistice.

Přece jen se mu tak zcela nedařilo, protože jím svolanou tisková konference nenavštívili novináři ČTK. Ti mají asi také nějaký kodex, že chodí jen na tiskovky tzv. osobností ze současné vlády. O potenciální opozici nemohou a ani zřejmě nechtějí nic vědět. Ta ať si nejdříve sežene kmotry se stamiliony, pak za peníze budou o ní rádi informovat. Pak i politici ze současných vládních stran rádi zakotví v jejich řadách a budou se být v prsa, že jsou zkušení cestovatelé po našich úspěšných politických stranách. Vezměte si takovou TOP09, ta vznikla těsně před volbami roku 2010. Kupodivu měla v novinách i televizi neomezený prostor k zviditelnění a to údajně zcela zdarma. Nikdo jí nevyčítal, že je nedůvěryhodná a bez politické historie. To se někdo má, když mu štěstí přeje. Nebo to snad nebylo štěstí? Mohla to být také chladná kalkulace na oblbnutí českých prosťáčků. Stačilo jim poslat složenky na 100 tisíc Kč a hlasy hned byly. Tak se tzv. pravici podařilo sestavit vládu s populisty z VV a konečně mohla vláda pod vedením Nečasa uskutečnit ty rozsáhlé reformy spočívající hlavně v úsporách na účet střední třídy. I na chudáky bylo pamatováno. Pokud nemáte průměrný plat, tak k lékaři nelezte. Chybí jen ta skála, kterou měli kdysi ve Spartě pro slabé a nemocné.
 V příštích parlamentními volbách vyhraje ta strana, která pošle občanům poukázky na 200 tisíc Kč. Tak daleko to možná dopracuje rozpočtově odpovědná vláda, která vlastně nechtěla zvedat všelijaké daně, ale ona je musela  zvednout alespoň střední třídě a chudákům, když je snížila úzké skupině oligarchů. A bude hůř. Dva roky do voleb je opravdu dlouhá doba. Za ten čas se můžeme dostat i do Řecka a bez cestovky. To se Slovákům stát nemůže, protože mají v čele toho zodpovědného Fica.

PS: Tak jsem vám nemohl sdělit konkrétní moudra. Ono by vás to mohlo rozrušit a vy přece potřebujete klid na práci a někteří čtenáři i na nevolnické práce pro úřad práce. Nemajíce peníze na advokáty pracují i v rozporu se Zákoníkem práce na úklidu chodníků a podobně. Až se jim při té bohulibé činnosti stane úraz, tak budou na ÚP všichni muzikanty. Pak se jich advokát zeptá, kde máte pracovní smlouvu na vámi vykonávanou práci? Tak vy nic nemáte, tak sorry.

Autor: Jiří Soudek | pondělí 1.10.2012 12:15 | karma článku: 14,00 | přečteno: 1722x