Nevěřte politikům a průzkumům veřejného mínění!

Věřte mně, bo som z Moravy. A tady vidíme vliv politiky na život mnohem jasněji než v Praze, kde žijů hlavně zkorumpovaní Pražáci. Mnoho z nich žije z pronajímání svých bytů (vesměs na černo) gastarbeiterům z východu a zbytek je zaměstnaný na zbytečných centrálních úřadech, kde za svou nepotřebnou práci berou nadstandardní odměny, protože dřou jako „koně“. Nevěříte? Proč tedy podporují nějakého bývalého hajného, který k majetku přišel pomocí korupce? Jak se říká, vrána k vráně sedá.

I já jsem po listopadu byl nějakou dobu pomýlený hezkými řečičkami o světlých zítřcích od samozvaných odborníků, kteří studovali za komunistické éry se souhlasem režimu na vysokých školách na Západě (zřejmě se jednalo o kádrové rezervy pro působení po skončení systému jedné partaje). Již mě to však přešlo. Léta běžela a mé příjmy byly nižší a nižší. Tak nyní beru za práci technika na stavbě jen průměrnou mzdu. To ještě v roce 1986 jsem měl plat za obdobnou činnost 5 tisíc Kčs.  Životní náklady od té doby vzrostly x násobně a moje reálná životní úroveň je nyní po 27 letech ani ne poloviční. Pokud to zobecním, tak ve stejné situaci jsou téměř všichni technici, kteří nevykonávají práci ředitelů. Analogicky se to dá vztáhnout i na dělnické profese na stavbách.

Já mam tedy jasno, že nemohu ve volbách do PSP 25. a 26.10.2013 volit politiky z politických stran, které po listopadu 1989 tvořili vlády a rozhodovaly o přijímání zákonů. Nemohu přece podporovat lidi, kteří nyní působí po uplynutí více než 20 let v pidistranách (počty jejich členů se odhadují na tisíce- v lepším případě), které nejsou schopny ani při nejlepší vůli vybrat ze svých řad kandidáty pro volby do všech zastupitelských sborů. Není u nich z koho vybírat. Jejich kvalita a znalosti jsou za této situace zcela vedlejší. Důležitým je pro občany herecký projev. Pro herce je charakteristické, že potřebují hrát podle nějakého scénáře, protože není jejich úlohou myslet. Pokud se tedy na kandidátky stavějí profesionální herci, tak to neznamená, že politice rozumí. Zřejmě by si mnoho prostých a neinformovaných voličů nechalo operovat koleno od Dr. Sovy (herce Chudíka). Vždyť přece v televizním seriálu tak přesvědčivě hrál roli lékaře ortopéda.

Musím politovat všechny voliče, kteří ještě nemají jasno, koho budou volit. O politiku, která přímo ovlivňuje jejich životy, se nezajímají. Prostě ani nevědí, co jim ti samí politici vykládali před třemi, sedmi a více lety, kdy opětovně byli zásluhou prosťáčků zvoleni do zastupitelských sborů všech úrovní. O nějaké kontrole jejich práce nemůže být ani řeči.

Nové strany jsou těmi zavedenými pomocí přijatých zákonů diskriminovány v přístupu do veřejnoprávních médií. Konkrétně nyní opětovně do ČT budou dle jakéhosi pofiderního průzkumu podpory na vzorku občanů v řádu tisíce dotázaných do diskusních pořadů zváni leadeři vybraných politických stran. Tedy se ani nic změnit nemůže, protože všechny strany trpí nedostatkem členů. Slušní občané prý nechtějí ovlivňovat politiku přímo a stát se členy politických stran. Jim stačí si prohlédnout vybrané leadery ČT a poslouchat jejich projevy v řádu několika vět. Pak vezmou hlasovací lístky a dle doporučení ČT vhodí ten, který jim byl doporučen komentátory TV, do volební urny. Tak probíhají tzv. demokratické volby v Česku. Je pozoruhodné, že většině občanů nevadí, že jejich peníze se přestěhovaly z jejich kapes na konta veksláckých miliardářů, kteří ani v Česku neodvádí daně. S jídlem roste chuť. Letos jim chtěla vláda rozpočtové odpovědnosti nadělit další miliardy osvobozením od daně z dividend, které by pak chyběly ve státním rozpočtu. Zase by dostal nějaký „drábek“ za úkol pustit žilou důchodcům a invalidům, aby se díra zacelila. Nyní do zahraničí každý rok odplývá po zdanění cca 250 miliard Kč ze zde registrovaných firem.

 

Největší levicová strana má sice v názvu „sociální demokracie“, nicméně sociální oblast dlouhodobě nezvládá. Jakýkoliv počin je vždy plácnutím do vody. V minulosti zde byly sliby o třináctých důchodech nebo vyhrané krajské volby, které zaručovaly zrušení poplatků ve zdravotnictví. Nic z toho se nestalo. Teď se potichu některé lékárny zbavují těchto tzv. regulačních (výdělečných) poplatků, aby obstály v konkurenci. Recepty z dílny TOP a ODS se sice nějak neosvědčily, ale ČSSD je připravena provádět liberální politiku lépe než bývalá vládní koalice. Možná si k tomu po volbách přizve i TOP, aby mohla navázat na její rozpracované dílo.

Tedy ani ČSSD nesplňuje mé představy o kvalifikovaném vládnutí. Stačí se seznámit s některými jejími recepty na řešení problémů státu a je jasné, že se jedná v řadě případů o amatérismus a populismus.

Kdo tedy zbývá k výběru? Pro průměrného občana neřešitelná úloha. Pokud nechce volit neparlamentní stranu, kterou nezná a není schopen si o ní získat informace, tak mu zbývá pouze jediná volba. Jedině KSČM zná každý. Sice o ní má jen zprostředkované negativní informace, ale na druhou stranu se o ní nedá říci, že způsobila polistopadový propad životní úrovně většiny příslušníků střední vrstvy a také nízkopříjmové skupiny obyvatel. Skutečnost, že si občané pokoupili povětšinou ojetá auta ze států EU, nemůže být důkazem, že se mají lépe.

Báchorky o tom, že KSČM by neuměla vládnout, jsou neověřené. V Číně komunisté zavedli propracovanější kapitalismus, než ho známe my. Tak proč by to nemohlo být i zde?

Já osobně budu volit LEV21. Ta je rozumným kompromisním řešením pro velkou část občanů uvažujících spíše levicově  až středově. Více o názorech a programu viz http://www.nslev21.cz/

 

PS: 15:30 - 15.09.2013 - odpovědi na příspěvky v diskuzi:

Michal Kanda 

V roce 1986 jsem nemusel nikoho přesvědčovat o své práci a odměně za ní, protože na velkých investičních stavbách byla mzda technika, který přímo neřídil dělníky, ve výši 5 tisíc Kčs zcela běžná.

Samozřejmě někde v papírně a nebo jiných již běžících provozech to nebylo obvyklé.

 

Zdeněk Bárta

Nemáte přesné informace. Zřejmě neznáte ani program a ani členy strany LEV 21.
Pro informaci doplním pro ty, kteří nemají dost odvahy se seznámit s její webovou stránkou, že není tvořena jen Jiřím Paroubkem. Tedy bych nechal na zájemcích, aby sami posoudili, zda jde o ohlupování. 
Zkušenosti s obelháváním občanů voličů mají na rozdávání politici ze stran, které tu devastují Česko již více než 25 let. I přes neúčast Jiřího Paroubka ve volbách bude tato strana stavět své kandidátky. Pokud je pouze překážkou k úspěchu ve volbách nedostatek peněz od bohatých kmotrů, tak je to jen vizitka o vyspělosti občanů. Tito voliči vlastně neví co chtějí. Chtěli by politiky, kteří jsou vidět v TV, ale neřeší, že do TV se dostávají jen politici s penězi od korupčníků. Nebo jste snad viděli v Česku podnikatele, aby investoval své peníze jen tak bez záruky návratnosti? Ostatní již bylo řečeno a polopaticky. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Soudek | neděle 15.9.2013 12:40 | karma článku: 12,69 | přečteno: 589x