NATO dnes odsoudilo vjezd ruského humanitárního konvoje na Ukrajinu

Generální tajemník NATO Anders Foght Rasmussen označil vjezd humanitárního konvoje na Ukrajinu za porušení mezinárodních závazků. Stejně se vyjádřila kyjevská vláda. Ta sice stále opakuje, že na východní Ukrajině není občanská válka, ale příhraniční oblast s Luhanskem není pod její kontrolou. To prý jen několik teroristů bojuje s její celou armádou. Ó, jak udatní to musí být hrdinové!

Aby to nevypadalo tak, že jsou vojenské jednotky pod velením kyjevské vlády mírně řečeno neschopné, jsou rozvíjeny teorie o tom, že to zlí Rusové z Moskvy jsou těmi teroristy na území východní Ukrajiny. Zřejmě jsou to Rambové, kteří dokáží vyrovnaně bojovat s mnohonásobnou přesilou.

Kyjevská vláda vyslala před více než týdnem své celníky do příhraniční oblasti Ruska zkontrolovat humanitární náklad téměř 3000 vozidel. Po ověření, že skutečně na jejich nákladních plochách je pouze humanitární pomoc začali celníci vyžadovat další a další kontroly typu: A nyní musíme ověřit, zda vozidla mají správně nahuštěné pneumatiky, aby nedošlo k poškození ukrajinských silnic“

Tedy se účelově snažili o zdržování vydání souhlasu s vjezdem na území Ukrajiny postiženém občanskou válkou. Nevyřkli hlavní důvod, proč nechtějí vydat souhlas. Patrně dostali z Kyjeva instrukce, že povolení nebude nikdy vydáno, protože to není v zájmu kyjevské vlády, aby byla obyvatelům Luhanska poskytnuta jakákoliv humanitární pomoc. To v praxi demonstruje tato vláda tím, že dělostřeleckými útoky nechala záměrně zničit vodárny a elektrické sítě pro města a vesnice pod kontrolou vzbouřenců, kde žijí miliony obyvatel, kteří přímo nejsou účastníky bojů.

Nechť prý obyvatelé Luhanska zemřou hlady a žízní. To je ta osvědčená taktika kolektivní odpovědnosti, kterou známe z Lidic. Jsou to přece také Rusové a těch se nacionálně naladění Ukrajinci v uniformách kyjevské vlády chtějí zbavit.

Jediná povolená forma humanitární pomoci je jejich odchod do Ruska, aby oblasti kde nyní žijí, mohly být nešetrným způsobem využity k těžbě břidlicového plynu firmou Schell. Ironií je, že smlouvu za nevýhodných podmínek podepsal s touto firmou bývalý prezident Janukovič.

http://czech.ruvr.ru/news/2014_08_22/NATO-odsoudila-vjezd-ruskeho-humanitarniho-konvoje-na-Ukrajinu-9229/

 To chceme? Taková země by měla vstoupit do EU? Možná tam používané metody jsou blízké mnoha našim politikům. Pak by se dalo vysvětlit, že podporují barbary. 

Autor: Jiří Soudek | pátek 22.8.2014 19:42 | karma článku: 38,68 | přečteno: 2719x