Mariánský sloup v Praze - symbol habsburské monarchie.

Jaké síly se snaží vrátit ten již jednou povalený symbol habsburské éry a rekatolizace Česka, který byl vysvěcen kardinálem z Harrachu 13. června 1652 za přítomnosti Ferdinanda III. oficiálně na oslavu úspěšné obrany Prahy před Švédy v r. 1648?

Uskutečněním tohoto záměru bude zřejmě potvrzena kolonizace Česka německým kapitálem již po 24 letech od odstavení Husáka od moci. Docela slušný výkon při demontáži bývalé ČSFR. Ve Wikipédii se můžete dozvědět, že kopie onoho sloupu již je připravena k instalaci. Ten původní byl po vzniku samostatného Československa dne 3. listopadu 1918  stržen rozvášněným davem, protože v sloupu spatřoval symbol svrženého habsburského režimu.
Dle místní zvyklosti bude při příští změně vlády co bořit. Takové symboly nemají neomezenou životnost. O tom se dá snadno přesvědčit i v Nitře na Slovensku, kde také maďarská vláda z Budapešti před rozpadem Rakouskouherska dala vystavět na místním návrší Zobor obelisk na památku tisíciletého trvání uheského státu. Hned po vzniku ČSR byl stržen.

České obyvatelstvo neumějíce číst, psát a přemýšlet bude trpně přihlížet a najdou se i tací, kteří budou veřejně velebit moudré skutky loutkových zastupitelů v Zastupitelstvu města Prahy a ani  jim nedojde, že tím vyjadřují podporu novodobé porobě. Co nedokázal Hitler násilnou cestou, to dokázali Němci s pátou kolonou všeho schopných Čechů za pouhých 20 let.

Zcela zapomenuty zůstaly záměry otce Československa Tomáše G. Masaryka na skutečné vyrovnání s katolickou církví v ČSR. Nyní je vše jinak. Nejdříve se podařilo stát rozbít a nyní je to již jen protektorát. I protektorátního prezidenta již zřejmě máme. Hlavně že jsou téměř všichni spokojeni. V globále, jak říkával Husák, se máme všichni průměrně dobře. Jen někteří jedinci se mají mnohem lépe. Prý velmi usilovně pracovali a za dvacet let dokázali jako jednotlivci vydělat desítky miliard Kč a ani daně nemusí platit, protože si zařídili, aby Česko přijalo takové mezinárodní smlouvy, které jim to umožňují (Daňové ráje jsou k nezaplacení).
A ještě se musím zmínit o těch, kteří na ten průměr nedosáhnou. Ti kupodivu nemají reálné příjmy ani takové, které měli před r. 1989. Dokonce nemají ani nárok bydlet v králíkárnách (Havel tehdy s despektem hovořil o těch nevyhovujících panelových domech, které i v Praze stojí téměř beze změny a majitelé bytů v nich jsou nyní milionáři). Dnešní propagandisté mají v ČSÚ  mocného pomocníka, tak občany bez znalosti kupeckých počtů snadno přesvědčí, že se mají stále lépe. Jak jen ta inflace rychle postupuje. Dnes vstoupíte do tzv. 2. pilíře důchodového zabezpečení a za 40 let obdržíte částku, která bude stačit na jeden větší mejdan.

Autor: Jiří Soudek | neděle 23.6.2013 16:15 | karma článku: 10,87 | přečteno: 642x