Kocáb obviňuje Zemana z vlastizrady a obává se příznivců Putina

v ČR. Dle některých průzkumů se jedná o 75% populace. Petici na podporu sankcí proti Rusku naproti tomu podepsalo již cca 6500 lidí se zvučnými jmény z umění a politiky. Je pak záhadou proč ve volbách do parlamentu získávají mandáty poslanců právě ti lidé, kteří hovoří jinou řečí než drtivá většina Čechů? Nebude to tím, že v Česku není žádná demokracie? To by leccos vysvětlovalo.

Bez svobody projevu politiků všech aktivních politických stran a hnutí a v rovném přístupu do vysílání veřejnoprávní  televize nelze očekávat, že občané Česka budou schopni porovnat, kdo dokáže kromě slov i obhájit své koncepty, které by považoval za užitečné  v zájmu drtivé většiny občanů. Nyní máme rovné a rovnější politické strany a politiky. Pokračuje tradice z minulosti, kterou jsme po r. 1989 tak rádi kritizovali.

Nelze přeci myslet vážně kroky, které prospívají méně než 1% občanů s tím, že snad po neslýchaném zbohatnutí upustí nějaké drobečky ze stolu ve prospěch zde žijících lidí ze střední a nižší třídy. Oni jsou ti naši oligarchové chorobně šetrní a každý dolar vydělaný zde pošlou do bank v daňových rájích. Nebudou se s nikým dělit. Až to tady krachne, tak vezmou nohy na ramena a odletí ve svých soukromých tryskáčích jinam. Také zahraniční investoři jsou s nimi na jedné lodi. Do Česka nepřišli, aby Čechům pomáhali, ale aby na nich řádně vydělali za co nejmenší mzdy.

 Jen idealisté poplatní Havlovi si mysleli a dosud myslí, že na prvním místě je podpora jakési utopické demokracie, kdy je nutné bojovat proti všem politikům v zemích mimo USA, kteří nevzhlížejí k jejich tzv. demokracii pro vyvolené nadnárodní společnosti.

Kocáb se obrací přes média na prezidenta a vytýká mu jeho názory, které prý hraničí s vlastizradou. Přece nelze zpochybňovat kázání Obamy, který je představitelem vyvoleného národa, o nebezpečí hrozícímu USA a tím pádem i jeho koloniím v Evropě od Ruska. On přece dobře ví, co je dobré pro všechny státy na Zemi a nepotřebuje předkládat pro svá tvrzení žádné důkazy. To přece není vyvyšování a pohrdání jinými národy, když všem „nezištně“ poradí, jak mají postupovat proti „největšímu“ agresorovi, který si dovoluje srovnávat se s vyvoleným národem.

Od Kocába se v rozhovoru v odkazu mohou zájemci dozvědět, že to v naší zemi není vůbec lehké, protože obyvatelé byli dlouhá desetiletí vazaly zahraničních mocností již od roku 1938. To podle něj bude příčina toho, že většina lidí zde volá po tom, aby zde byl větší vliv Ruska.

Ale Kocáb je zkušený politik, který umí vyhodnotit informace od Obamy na rozdíl od Zemana, a domnívá se, že Rusko v čele s Putinem se docela zbláznilo, když chce uplatňovat svůj vliv na Ukrajině a možná i jinde. To je přece parketa USA a nikdo jiný nemá takové nepsané absolutní právo na ovlivňování  životů obyvatel jiných zemí.

Kam by EU a USA přišly, kdyby tolerovaly zásobování vzbouřenců střelivem a zbraněmi pod pláštíkem humanitárních konvojů do východních regionů?  Nevysvětlil však, proč tedy tu humanitární pomoc neposkytla EU a USA, když jim tolik leží na srdci svoboda a demokracie v Doněcku a Luhansku. Pak by nebyla možná ta neupřímná pomoc ve formě zbrojních dodávek z Ruska! Nebyl by důvod vozit mouku a cukr ruskými kamiony.

Na závěr zhodnotil úsilí Zaorálka, který prý musí narovnávat to, co pokazí nezkušený prezident Zeman a předseda vlády ČR.

Jinak jsem se nedozvěděl z televizního rozhovoru ta údajná provinění Zemana, která by mohla být hodnocena jako vlastizrada. Zřejmě se Kocáb poučil u mluvčích americké vlády, které se také důkazy nezdržují, když informují novináře o „zločinech“ Putina.

http://video.aktualne.cz/dvtv/nazory-zemana-hranici-s-vlastizradou-tvrdi-michael-kocab/r~0d27e8e84f0611e4975f0025900fea04/?utm_source=zpravy.aktualne.centrum.cz&utm_medium=carousel

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Soudek | pátek 24.10.2014 18:52 | karma článku: 36,77 | přečteno: 2133x