České zákony jsou v EU nevymožitelné.

Nevěříte? Například exekuční příkazy vydané soukromými českými exekutory nikdo v zahraničí neuznává. Má to svůj důvod. Podobně exotický zákon, který privatizuje výkon práva, totiž téměř žádná civilizovaná země nemá.

Nyní se to opět potvrzuje v případu Ransdorfa, který sice může podle našich zákonů přijít zde o svůj majetek, ale v Bruselu se ho to nedotkne. Plat poslance Europarlamentu mu je totiž vyplácen tam. A ve Valonsko-bruselské federaci se s nějakým soukromým exekutorem z Česka nikdo nebude bavit.

Je příznačné, že pod zákonem je podpis M. Zemana. Tedy o kvalitách politiků napříč politickým spektrem lze s úspěchem pochybovat.
Je to smutné, ale jediná strana, která tyto manýry nepodporuje, je KSČM. Nezbývá tedy než ve volbách opět zvážit prospěšnost její volby pro kultivaci do sebe zahleděné takzvané  „pravice“ i  „levice“. Tyto tzv. demokratické strany zjevně prosazují praktiky, které by spíše bylo možné očekávat v totalitních režimech. Historie se opět opakuje: V padesátých letech minulého století chtěli Češi předběhnout Sovětský svaz v budování komunismu a po roce 1990 by pro změnu chtěli mít čistokrevnější kapitalismus než Američané. I kauza radar to potvrzuje. Někdo by mohl namítat, že ne Češi, ale jejich vláda má takové úmysly. Kdo pak dal vládním stranám mandát k této politické orientaci? Nebyli to náhodou čeští občané?

http://zpravy.idnes.cz/ransdorfuv-majetek-jde-do-drazby-dob-/domaci.aspx?c=A130425_165056_domaci_hv

Autor: Jiří Soudek | neděle 28.4.2013 18:20 | karma článku: 16,85 | přečteno: 820x