České soudy začínají pracovat na politickou objednávku vlády.

V pátek 10.6.2011 se vláda dozvěděla, že stávka v dopravě bude dne 13.6.2011. Dnes 11.6.2011, kdy ani není pracovní den se dozvídáme, že bylo vydáno na žádost vlády předběžné opatření Městského soudu v Praze, které zakazuje její uskutečnění. Soud své rozhodnutí nijak podle platného právního pořádku nezdůvodnil.

Ani nemohl, protože stávka vyhlášená mimo kolektivní vyjednávání není zákonem zakázána ani upravena. Toto právo vychází z článku 2 odst. (4) Ústavy ČR: Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

To co si dnes dovolil Městský soud v Praze, to si nedovolili ani totalitní soudy v r. 1989, kdy byla vyhlášena generální stávka, kterou organizovaly odbory za pomoci OF a VPN. Občané si mohou ujasnit svůj názor na kompetentnost současné koaliční vlády a poslanců, kteří ji podporují. Dostali názornou výchovnou lekci, kam vede lehkomyslná podpora populistů bez programu ve volbách. Vláda se pokouší dovést zemi do pozice Řecka a dovedně to skrývá za úsporná opatření, která nastartují útlum ekonomiky.

Autor: Jiří Soudek | sobota 11.6.2011 19:45 | karma článku: 36,82 | přečteno: 2763x