Vlna terorismu a Masáž Britskými listy

Při lovu na předplatitele se BL holedbají tím, jak jsou nezávislí a že nejsou v rukou ani oligarchů ani  ideologických aktivistů. Dokonce jsou jediným nezávislým médiem. Možná finančně. Ale jsou závislí na jedné představě světa.

Je to představa světa, ve kterém se máme bát mediální hysterie, ale ne teroristů. Vždyť to jsou pouze psychicky nemocní lidé se sebevražednými sklony, kteří mají problém s drogami, pijí alkohol a podobně,“ jak píše Boris Cvek. Koho tohle uklidňuje, ať zvedne ruku.

Je zajímavé, že v poslední době útočí Tunisané, Íránci a Syřané. Jen náhodou? Žádná souvislost s migrací? I kdybychom souhlasili s tím, že mnichovský terorista „Sonboly byl motivován nenávistí k muslimům“, stále se točíme kolem jednoho a téhož problému.

A tím je import násilí. Do jaké míry to má znaky Daeše, do jaké míry jsou tito lidé vzájemně propojeni, kde byli či nebyli vycvičeni, to je v důsledku jedno. Pokud autoři Britských listů nevidí společného jmenovatele, jsou slepí. Nebo zaslepení. Prostě jen další ideologičtí aktivisté.   

Autor: Zdeněk Sotolář | úterý 26.7.2016 18:49 | karma článku: 32,65 | přečteno: 1253x