Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Asi bych to odlišil ještě podrobněji - islám jako náboženství, islamismus jako politická snaha řídit společnost podle učení islámu a radikální islamismus či islámský extremismus, což je snaha prosadit islamistické cíle násilím. Že se někdo snaží vytvořit politický systém podle vlastních hodnot a náboženské tradice není samo o sobě negativní a dělá to každý.

2 0
možnosti
ZH

Islám je sám o sobě nábožensko-politická ideologie, politiku nelze od islámu nijak oddělit.

1 0
možnosti
Foto

Marné vysvětlovati mnohým, že islám nerovná se automaticky islamismus. A je pravdou, že největšími podporovateli nejradikálnějších islamistů jsou fakticky zdejší odmítači všeho islámského. Proč? Protože svou veřejně vyhlašovanou nenávistí vůči všemu islámskému tlačí mírumilovné vyznavače islámu (a těch je opravdu mnoho) hledat záchranu u islamistů. Stačí opravdu objektivně přemýšlet. A to rozhodně nejsem žádným příznivcem bezhlavého přijímání islámských uprchlíků. Ale vybírejme, důkladně prověřujme, koho chceme přijmout. Ale nevhánějme je rovnou do náručí radikálních islamistů.

1 4
možnosti
ZH

Ano, je mnoho mírumilovných vyznavačů islámu. Ale islám sám o sobě v žádném případě mírumilovný není. Proto také není rozdíl mezi islámem a islamismem, ale islamismus je pouhý nesmyslný patvar.

To, že je nějaký muslim dnes mírumilovný, nedává žádnou záruku, že takovým bude do své mírumilovné smrti. A to jednoduše proto, že je vyznavačem násilného a nenávistného islámu...

3 0
možnosti
ZH

Islamismus... Podle toho, jak je dnes toto slovo chápáno, byl Mohamed nutně islamistou. Chudák se z toho musí točit na druhou stranu na pekelném rožni, jak jeho učení a osobní příklad lidi překrucují... ;-D

4 0
možnosti
Foto

Islamista = „vyznavač islámu. Islám vznikl jako ideologie k ovládnutísvěta. Na území Španělska vstoupili Maurové, který byl islám vnucen. Přesto, zdekřesťané a židé zde žili jako občané druhé kategorie a museli za to, že žiliplatit daň.

1 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik