Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Je pravda, že orientovat se v syrském konfliktu je velmi těžké a prchající mladí muži asi skutečně nemají moc možností, jak se organizovaně zapojit do boje proti Islámskému státu. Co by však neměl být žádný problém, vytvořit takové bojové jednotky v Evropě. Ještě jsem však neslyšel, že by uprchlíci podobnou snahu vyvinuli. Přitom by to bylo ideální řešení - NATO a Rusko by i nadále poskytovalo leteckou podporu a do pozemních bojů proti Islámskému státu by byly nasazeny syrské jednotky, vytvořené z mladých uprchlíků a vyzbrojené a vycvičené v Evropě. A klidně by tyto jednotky mohly nést označení vojsk OSN. V tom mají Poláci naprostou pravdu, když tvrdí, že nenechají prolévat své vojáky krev v Sýrii, zatímco bojeschopní mladí syrští muži budou popíjet kávu v Německu. :-/

5 0
možnosti
MK

M53i55l22a13n 17K33e17s18l

29. 12. 2015 18:29

Co je lepší,zůstat a nebojovat či utéci?Podle naši zkušenosti z roku 1989,byli daleko platnější v závěrečném boji proti totalitě ti,co zůstali než ti ,co utekli.Rozhodla podle mne "mlčící většina",která zasáhla v pravou chvíli.Někdo řekl - Češi,když zjistili,že hlavou zeď neprorazí,tak ji podčurali.Někteří bojovali,někteří remcali,někteří jako souhlasili.Nakonec vládci zjistili,že aktivních přivrženců moc nemají a na tu většinu spolehnutí není. Hitler prohlásil-S Čechy je potíž - zatlačíš ,trochu ustoupí-zmírníš tlak,šup a jsou zpátky.To neustálé tlačení vyčerpává.Myslím,že to jako souhlasit je lepší než utéci.

0 0
možnosti
JR

J95a47r91a 49R82a95n51k

29. 12. 2015 18:47

V 89. urcite pomohli vice prchajici Polaci, Madari a vychodni Nemci, pak se to rozjelo asi za 4 mesice trochu u nas, kdyz uz nikdo nemohl prehlednout zapadonemeckou ambasadu v Praze, kterou jsme denne videli ve svycarskych zpravach - lidmi oveseny i plot.....

Nikomu na celem svete, se ti prchajici mladici nelibi, proc nikdo nic nedel uz minuly rok mi neni jasne a bohuzel to vse nahrava ISIL a jejich technicky pokrocilym hracum intenrnetoovych valecnych her a tvurcum videii, kteri jim slibuji svet lepsi.....

0 0
možnosti
AM

Evidentně si na rozdíl od Peheho ani neumíte představit, co se v Sýrii děje.

2 3
možnosti
JM

Hlavně, že si to uvědomujete vy a Pehe...

1 0
možnosti
BM

Pan prezident srovnává nesrovnatelné. Ti mladí muži, kteří prchali za Protektorátu do zahraničí měli v drtivé většině vojenský výcvik za sebou-byli po vojně. Nehledě na to, že všichni nebyli tak mladí, neboť mnozí byli bývalí legionáři či vojáci z povolání (Svoboda, Kratochvíl, Píka).

3 0
možnosti
NM

...to jsou tři ale já jsem znal nejméně těch,co utíkali z protektorátu deset a bylo jim necelýcch dvacet let...

0 0
možnosti
JP

Zeman opět podstrčil lži a demagogii. Tito prchající neprchají před islámským státem ale před Asadem - Sýrii opustili většinou před několika lety, kdy ještě tzv. islámský stát neexistoval. Po letech v uprchlických táborech je to beznaděj, která je vyhnala na riskantní cestu do Evropy. Zeman je už neskutečně trapný, k jeho obdivovatelům ze čtvrté cenové skupiny přibyli "vlastenci" typu Dělnická strana apod.

4 8
možnosti
MD

No v tom pripade, jak neprimo tvrdite, Delnicka strana vyhraje pristi volby.

2 2
možnosti
JL

Už asi 100 let, nebo aspoň 60, jsou lidé přesvědčení, že žijí ve století, ve věku vědy a techniky, ve věku rozumu: přesto i dnešní média pracují tak, jako by byl problém někam jít, udělat průzkum, zeptat se zasvěcenců, vše ověřit, dodat důkazy, alespoň formou svědectví. Místo toho čteme názory komentátorů a politiků, kteří přežvykují to, co už někdo 100x přežvýkal před nimi. Média pořád kladou řečnickou otázku, prč mladí muži z islámských zemí nebojují tam proti tamnímu zlu. Tak pro se jich sakra někdo nezeptá? Jako bychom žili v 19.století a na Marsu byli kanály s vodou.

3 0
možnosti
JL

Když byli u nás, prohlíželi jsme si je jako opice v zoo v jejich detenčních centrech, ale že by nějaký novinář šel a natočil pořádné důkladné interview vy stylu BBC? Ani omylem. Přitom ČT na to má ročně asi 7 miliard a je to její práce.

6 0
možnosti
Foto

,,Prchající mladí muži"

Co se týká lidí, kteří od nás odcházeli po rozbití a okupaci naší Vlasti, málokdo dnes ví, že onen odchod byl v nemalé míře tehdy nejen spontání, ale i organizovaný, ač na základě dobrovolnosti. Anglie pak byla posléze pro ně posledním a jediným ,,útočištěm" v daném čase. A jejich jediným cílem a zájmem bylo porazit nepřítele a navrátit se do své VLASTI!

3 1
možnosti
JM

Pehe se upnul ke své modle - Havlovi. A po něm již neexistuje nikdo, na koho by neplival jed.

5 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik