Manipulace o manipulaci aneb Vtip jako rána na solar pěkně zabolel

Poslední opus Bohumila Kartouse - tentokrát  na A2larmu.cz - ukazuje na pomatenost těchto samozvaných expertů. Všude kolem sebe totiž vidí jakési spiknutí. A bojí se vtipů. A to už tu bylo.

„Po internetu koluje vysoce manipulativní srovnání údajné degradace maturit z matematiky od roku 1990,“ píše expert. „Dezinformační taktika u formálně vzdělaných lidí je smutný jev,“ dodává a jako by těmi slovy hodil bumerangem. A zasáhl sám sebe.

Že manipulace? Docela obyčejný vtip. Průměrně vnímavý člověk v něm pozná nadsázku (i kdyby ji neuměl pojmenovat, dokonce ani česky). Jen elfové jako Kartous v tom mohou vidět manipulaci nebo hoax. Možná to pramení z představy, že statečně bojují se skřety někde ve Středozemi.

A nebo to jednoduše je dobrý vtip. Vtip, který trefil do černého. Jako rána na solar. A to bolí, pane Kartous. Nepatřím k praporečníkům jakékoliv maturity, ale vidím kolem sebe tendence k degradaci vzdělávání, kterou nám vnucují všelijací experti a pedagogičtí extremisté unšúlingu.

Neustále se ptám na totéž. Co je vlastně EDUin? A tuhle mě jeden z eduínů odkázal na jejich výroční zprávy. Směšné. Já je čtu. Tam se však pravdy nedoberete. Jen sebevědomé tlachání o vlastní významnosti, nic víc. Je potřeba oblbovat donátory. Ale to se eduínům dlouhodobě daří.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Sotolář | neděle 9.2.2020 17:18 | karma článku: 25,47 | přečteno: 605x