Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Tím jsem chtěl říct, že skolství státní bude z 90% speciální, akorát se speciálním již nebude nazývat. A o to jde, ne? O obchodní značku. O úroveň vzdělání rozhodně ne.

0 0
možnosti
PT

Úsvit masivního soukromého školství :-). Budeme platit státní školy z daní(kde budou chodit tyhle jelítka) a podruhé soukromé, kde budou chodit naše děti. Nikam jinam tyto výmysly nespějí.

1 0
možnosti
RH

R59a21d38e42k 56H41u76l42v25a

25. 8. 2015 10:23

Uz dnes jsou ve škole velké rozdíly ve znalostech a přípravě žáků.staci kdyz mate v 9.tride žáky co chtějí na gymnázium výuka je zajímá jsou ambiciózní mluví plynně anglicky přemýšlí o světe a chtějí diskutovat a na druhé straně žáci kteří berou školu jako nutné zlo nechtějí se učit nic je nezajímá k tomu kázeňské problémy.a to tu třídu ne doplňují žáci retardovaní to už si vůbec nedokážu představit.vysledkem bude ze prvni skupina bude ze základních škol utíkat a zbyde vám tam sběr,ktery sníží motivaci učitele na minimum

2 0
možnosti
JK

Dříve dobře fungovalo to, že kdo neměl na absolvování celé ZDŠ, šel do zvláštní školy.  Neznal nazpaměť letopočty punských válek, ani elektrárny v SSSR, ale základy mateřského jazyka a matematiky ano.  Pro zvláštní školy byla rezervována místa na učilištích, takže měl větší šanci se vyučit, než ten, kdo dvakrát propadl na ZDŠ.

Dnes jsou dvě mořnosti.  Buď se mu kantor bude více věnovat na úkor ostatních (ovšem bez viditelného efektu), anebo rezignuje a žák na tom bude hůř, než ve speciálce.

Inkluze má význam u některých tělesných postižení, nebo u lehké formy autismu, hyperaktivity a podobně.  V ostatních případech je to spíše medvědí služba. :-(

4 0
možnosti
AD

Přesně tak, učitelů se nikdo na nic neptá... rozhodnutí vycházejí od pověstného zeleného stolu a jsou neuvážená, neboť lidé, kteří rozhodují, neviděli mentálně retardovaného žáka ani z rychlíku a nemají představu, co jeho vzdělávání obnáší. Nikdo se neptá ani rodičů postižených dětí, zda o takovou "pomoc" svým potomkům vůbec stojí. A tak se plánovitě totálně zničí propracovaný a funkční systém speciálních škol, který byl v devadesátých letech ve světě obdivován - než některé chytré hlavy začaly do světa vykřikovat, že děti nesmějí být vzdělávány odděleně, protože jsou tím diskriminované.

5 0
možnosti
RS

Tato diskeze by mela zacat se zjistenim, kolik je v nasi zemi analfebetu a proc. Jsou to lide, kteri se nenaucili cist a psat a nebo to nikdy nepotrebovali a vse zapomeli. Je mozne za tim vsim je zisk. Potomci bohatych budou chodit do privatnich skol. Tam tyto problemy met nebudou. Tak vznika v mnoha zemich elita.

0 0
možnosti
IR

I95v28a 70R47a51k53o17v98á

24. 8. 2015 19:49

Pan Chládek inkluzi neschvaloval, proto na něho našili šikanu, pro kterou ho vyhodili. Tady tato je náměstkyně od Dientsbiera, takže myslím, že k tomu není už co dalšího dodat.

0 0
možnosti
JC

Speciální školství je projevem humanity vyspělé společnosti.

Díky speciálnímu školství mohou i děti, stižené handicapy, docílit slušného vzdělání.

Nepřátelé svobodné společnosti se však snaží, co jen to jde, speciální školství zlikvidovat.

Proč by otroci měli mít kvalitní vzdělání? Stačí přeci, aby si uměli přečíst, co se smí a co nesmí.

9 0
možnosti
XB

Podobny problem je ve Spanelsku.Jen tam maji ruzne migrantske muslimky.Rodice to resi pomoci polostatnich soukromych skol.Tedy ti co nato maji.

0 0
možnosti
ES

Inkluze je nesmysl. Proč by měly být průměrné a nadprůměrné děti drženy výukou na úrovni retardovaných?  Ať spolu zdraví a postižení, nadaní a nenadaní tráví volný čas, sportují, hrají si v družině, jezdí na tytéž tábory, ať se učí takovéto sociální spolupráci - do jedné učebny ale nepatří.

15 0
možnosti

No to jste si ale dovolila hodně. Postih přijde vzápětí, pořád totiž platí heslo z prezidentské standarty "Pravda vyděsí".

2 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik