Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono se tady kolem školství blbnulo už od začátku padesátých let, a to "díky" akademiku Zdeňku Nejedlému. Pravda, ani bolševik to však nedokázal dotáhnout do takhle katastrofálního konce.

A protože jest Silvestra, můžeme to trochu zlehčit citátem ze hry Jiřího Oulíka Řezník:

"Kteří žáci budou bystří, dotáhnou to na ministři."

R^

1 0
možnosti

Tohle mi nedělejte. Nevím proč, ale nějakou prapodivnou asociací mi vyskakují jména: Dienstbier, Benda, Sobotka, ...

3 0
možnosti

Já bych se s radostí vrátil k bolševickému systému, tedy ZDŠ, pak 4leté SŠ nebo k 3letým učebním oborům, ale bez maturity (od toho tu byly tzv. průmyslovky) no a nakonec VŠ, ale proboha ke skutečným VŠ, né k těm co dnes nemaj ani úroveň SŠ nebo dokonce připravují budoucí čekatele na ÚP.

Pozn. na konec. Nikde není dáno, že určitý typ selekce nemůže být na ZDŠ. Já ho zažil, kdy "studijní" děti byly již odděleni od těch "praktických" V žádném případě nerušit zvláštní školy (tedy speciální pedagogika) pro zdravotně postižené i ty co z jiných důvodů nemohou být v normálních školách. Příklad ze zahraničí, konkrétně z Italie. Jeden syn známých tam vystudoval filosofickou fakultu, s oborem "Dějiny Italie v 14. a 15. stol." Praci v oboru samozřejmě nenašel, neb poptávka po znalcích italské historie je minimální a tak se šel v 26 letech učit na "picaře". Picu umí dělat velice dobře a pan šéf si ho chvalí. A tak v italském městě V. mají snad nejvzdělanějšího "picaře"

4 0
možnosti

E88v43ž11e64n 82P21o20l62á27k

31. 12. 2015 10:25

Víceleté gymnázium jsem absolvoval. Nástup na něj pro mě byla absolutní spása. Obzvláště po základce přizpůsobené vždy nejpomalejším jedincům a založené jen na tupém biflování. Osobně jsem pro maximální separaci, která na středních i vysokých školách i v zaměstnání beztak funguje.

3 0
možnosti

Co je škodlivého na tom, když se bystřejší děti odeberou po páté třídě na výběrovou školu? Ono to fungovalo i za komoušů - říkalo se tomu jazykovka. Takto sestavená třída se pak téměř celá přesunula na gymnázium. A také to fungovalo.

6 0
možnosti

E36v73ž94e76n 70P47o43l21á50k

31. 12. 2015 10:25

Škodlivé je, že méně úspěšní závidí a požadují rovný svrab pro všechny.

1 0
možnosti

Bohužel, se nemýlíte!

1 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik