Falešný expert překročil hranici slušnosti

Tak se předvádí jakýsi Kania, podnikatel a takyexpert, kterými je školství přímo zapleveleno. Je smutné, že soukromé školství má neodbytnou potřebu se zviditelňovat ne férovou soutěží, ale pliváním na veřejné školy a učitele.

„Většina učitelů jsou lidé, kteří učí proto, že jim to ve škole kdysi strašně vyhovovalo. Vyhovovalo jim, že jim někdo dal úkol, oni ho museli splnit. Byli zticha, mluvili, jen když se přihlásili a učitelka je vyvolala,“ bohorovně tvrdí Kania, jako by důvěrně poznal všechny učící učitele. Nešlápl mu někdo na kuří oko? Není za tímto postojem nějaký nezhojený mindráček?

Kdo je Kania? Na základní škole měl čtyřky a rodiče ho chtěli poslat na učiliště. Zachránila ho americká střední škola.“  Výsledky amerických škol dobře známe: stačí absolventům položit jednoduchou zeměpisnou otázku. A také to jsou právě americké školy, které vychovaly voliče jednoho prezidentského superburana. V posilování falešného ega jsou v USA nedostižní.

„Učitelů, kteří přemýšlí moderně, učit děti je pro ně posláním a školství je ještě nezavalilo, je tak 20 až 25 procent,“ hraje si Kania na pedagogického Děda Vševěda. Člověku tohoto typu - s jakýmsi egometeorismem - vůbec nedochází, že daleko překračuje hranice slušnosti a nesmyslně uráží desítky tisíc učitelů. Zřejmě se právě tak hraje ve školském byznysu.

EDUin, tzv. informační centrum o vzdělávání, opět vydal tzv. audit českého školství.  Mezi hrozbami však zapomněl uvést také zhoubné působení falešných expertů, jako je Kania. Jen otravují vzduch.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Sotolář | čtvrtek 1.2.2018 17:51 | karma článku: 26,56 | přečteno: 959x