Falešný audit EDUinu mate veřejnost svým předstíraným významem

Audit musí být nezávislý. To je jeho podstata. A to nesplňuje žádná aktivita EDUinu a nic na tom nemění ani fakt, že si EDUin dokázal pronajmout pro své reje Senát PČR.

Z pohledu organizace EDUin.  Z pohledu organizace EDUin.  Z pohledu organizace EDUin. Těmito slovy začíná nejeden odstavec tohoto falešného auditu. Celý materiál by se měl proto jmenovat úplně stejně: Z pohledu organizace EDUin. Nic víc. Nic míň. Pak by to bylo vpořádku. Kdo je vlastně EDUin? Kam vlastně tento spolek směřuje?

Názorně směřování tohoto spolku vidíme v osobě hlavního auditora Kartouze. Vždyť už dlouho můžeme sledovat jeho námluvy s politikou a s politiky. A když si audit na jednom místě libuje nad odpolitizováním konkurzního řízení na ředitele, pak jen nechtěně vyplouvá na povrch pokrytectví nejen Kartouse, ale celého EDUinu. Už dávno nehraje roličku nějakého informačního centra.

Spolek EDUin se dnes spojuje se skupinkou neúspěšných politiků, kteří jen a jen ze zoufalství obrátili svůj pohled na školství. Přijde nás to spojenectví možná draho a s takovými hospodáři možná půjdeme i zpět. A jen těžko říci, jakými praktikami a jakými cíli se navíc zabývá Kartous v neviditelné sféře temných elfů, jejichž je také mluvčím.

Chcete-li audit číst, čtěte pozorně a mějte na paměti, že jde jen o názory úzké skupinky. Úzké, ale stále vlivnější. Jako řady dalších neziskovek. Nejde teď o dílčí souhlasy či nesouhlasy, jde o to, kdo vlastně bude tahat za nitky budoucích dějů, když na ministra zbývá jen role Kašpárka. Znechutil učitele, ztratil důvěru dokonce bývalé ministryně a předsedy školských odborů. Ale EDUinu naslouchá.

Autor: Zdeněk Sotolář | středa 5.2.2020 21:01 | karma článku: 25,59 | přečteno: 589x