Dobšík dělá ze školských odborů šaškárnu

O žluťáckém charakteru školských odborů si už i vrabci na střechách štěbetají. Ale poslední krok revitalizovaného předsedy Dobšíka je vrcholem trapnosti.

Nedávno se v televizi u Moravce kroutil ministr Plaga, že by taky byl rád, kdyby školství dostalo více, ale možnosti rozpočtu... atd. atd. Co asi vybojuje ministr, který se krčí v koutě? A teď z druhého kouta vylézá odborář Dobšík, který rozeslal ředitelům škol dopis s otázkou: "Jaká míra vyjednaného kompromisu by podle Vás byla přijatelná k požadavku na zvýšení platů v průměru o 15 % pro pedagogické pracovníky a 10 % pro nepedagogy?" 

Toto je odborářská strategie? Dá se takto něco vybojovat? Předem deklarovat, kam jsou odbory ochotny ustoupit! To může dělat opravdu jen žluťák, který se chce zalíbit vrchnosti. Už dávno tvrdím, že Dobšík patří na Karmelitskou jako jeden z ministerských ouředníčků. Třeba v odboru péče o pedagogy. Jsem zvědav, co na to řeknou ředitelé. Bude někdo tak pokrytecký, aby tímto krokem legitimizoval nějaký Dobšíkův nechutný kompromis?

Autor: Zdeněk Sotolář | pátek 7.6.2019 15:10 | karma článku: 12,09 | přečteno: 386x