Další zbytečné ministerstvo aneb Parťák pro Dienstbiera

Tak budeme mít další ministerstvo k ustájení dalších ministerských ouřadů. Další zbytečné ministerstvo, které poslouží jen při parcelování ministerských korýtek pro další koalici. A dalšího zbytečného ministra.

Ministerstvo pro vědu ještě není na světě a už natahuje pařáty po vysokých školách, které by převzalo od ministerstva školství. Mělo by to své racio, jak říká Bělobrádek. Samozřejmě: je potřeba mít nějakou náplň, je potřeba dokázat svoji důležitost. Ve hře je i Akademie věd.

„Na resort by byla převedena agenda jiných ministerstev.“  Aby těch 216 ouřadů mělo co na práci, je potřeba jim něco přistrčit. Budou se ta ostatní ministerstva zmenšovat, když jim ubyde agenda? Můžeme věřit, že dnes plánovaných 218 milionů provozních nákladů nenakyne na dvojnásobek?

Kdo další přijde s nápadem na nové ministerstvo? Třeba na ministerstvo pro racionalizaci ministerstev? Pokud povede každá další priorita – „Vláda vyjádřila jednoznačnou podporu jedné z hlavních priorit “ – k vytvoření nového ministerstva, nestačí na vládě dokupovat židle.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Sotolář | středa 24.8.2016 14:42 | karma článku: 36,00 | přečteno: 1265x