BL: „Co vede tolik Čechů, že se chovají jako svině?“

Pokud si myslíte, že cituji nějakého protektorátního činovníka, mýlíte se. To jen herr Čulík vytrousil další myšlenku. Po idiotech, pitomcích a kriplech vycházejí Češi jako svině.

Čulík zase kroutí skutečností tak, aby mu vyhovovala a pěkně zapadla do jeho obrazu světa: Ničí rasistické výroky nejsou přijatelné, ať jsou jejich autory Češi nebo Palestinci. V případě Palestinců je však jejich nenávist vůči Izraelcům do určité míry pochopitelná - izraelská společnost a armáda Palestince děsivým způsobem utlačují…“ Hle, tolik vstřícného pochopení pro palestinskou nenávist! Ale žádná pro české obavy! Čulík rád a často píše o české iracionální nenávisti, ale o čem svědčí jeho agresivní slovník? Že by snad o jeho nenávisti racionální?  

Vedle agresivního slovníku se novinářská čulíkovština vyznačuje také velice hloupými příměry. „Tito uživatelé Facebooku, kteří o uprchlících ani o muslimech nevědí vůbec nic, jsou ochotni jim nadávat do vrahů a zločinců - i když jaksi nedokážou vysvětlit, jak je možné, že lidé, kteří prchají před pronásledováním a vražděním, jsou nichúdajně sami vrazi a zločinci. Je to asi jako kdyby bodří občané obviňovali osoby prchající z nacistických koncentračních táborů, že jsou to vlastně gestapáci, zločinci, kteří sami na sobě způsobili holocaust.“ Tomu se říká být mimo mísu.

Ne všichni migranti prchají před pronásledováním a vražděním, ale mezi těmi, kteří utíkají před pronásledováním a vražděním, se ukrývají i lidé přicházející pronásledovat a vraždit. Nás. Byť by to bylo promile, je to riziko. Samy Britské listy nedávno upozorňovaly na zhoubný vliv Saudů na umírněné muslimy.  Nic takového neplatilo o lidech prchajících z nacistických koncentračních táborů. Srovnávat dnešní islámské uprchlictví s Židy prchajícími z koncentračních táborů je hloupost. To si jen tak Čulík kroutí slova k obrazu svému. Pokroucené myšlení se prozrazuje pokroucenými slovy.

P. S. Zkomolenina v textu je pozdravem originálu.

Autor: Zdeněk Sotolář | středa 25.5.2016 17:12 | karma článku: 38,54 | přečteno: 2038x