Babiš zařízl Národní program vzdělávání. Jediná vize našeho vzdělávání je čerpání fondů.

Stejně jako nedávno Plaga zařízl revizi RVP. Zato strategie o půl deváté (2030) nám pěkně nakynula. V čem je asi rozdíl?

Revidované rámcové vzdělávací plány by byly – a Národní program vzdělávání také – závazné. Zatímco strategie jsou tradičně plky, jen a jen plky. A mohou se jmenovat různě, Bílá kniha, Zelená kniha, to je fuk. Proto je nikdo nezařízne.

Česká vláda není schopna naplnit zákon a Národní program vypracovat, tak ho český premiér prostě dá vyškrtnout. Ne že bych za kterýmkoliv programem ronil slzy, ale ten způsob je poněkud podivný. Co dál nechá premiér ze zákona odstranit?  

Jasná zpráva o konci jakékoliv jasné a smysluplné koncepce pro vzdělávání. Inkluzivní vyhláška se neustále novelizuje, maturita z matematiky se odkládá, hodnocení slohů se překládá…  Co se daří, jsou nové chlívečky v nových tabulkách.

Nikdo neví, co vlastně ve vzdělávání chceme. Jednomu ministrovi školství chybí vize, druhému zase síla cokoliv prosadit. - Zabloudili jsme, Jeníčku.  - Ale já vidím světýlko, Mařenko. Světýlko chaloupky ze samých Šablon. Už III.

Autor: Zdeněk Sotolář | neděle 2.2.2020 20:09 | karma článku: 17,83 | přečteno: 445x