- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Koriandr setý
Po usušení zápach z listů nahradí příjemná vůně.
Využít se dají veškeré jeho části od kořenů, přes stonky a listy až po semena. U nás jsou však nejčastěji využívána semena, která se po usušení rozdrtí na prášek. K jejich sběru je nejvhodnější červenec a srpen, suší se při teplotě do 35 °C.
Stonky a listy nemají dlouhou trvanlivost, je vhodné je zabalit do vlhké utěrky a sáčku, takto vám v lednici vydrží pár dnů. Usušená semena skladujte na suchém a chladném místě.
Kořeny sbírané po odkvětu jsou v jihovýchodní Asii vařeny jako zelenina.
Léčivé účinky:
Toto koření přidávejte do pokrmů až před koncem vaření, tím si zachová výraznější aroma a více léčivých účinků.
Další články autora |
Masarykovo náměstí, Chrudim - Chrudim IV
12 900 Kč/měsíc