B. Sobotka: Slibujeme a pak se uvidí.....

Místopředseda ČCSD Bohuslav Sobotka opět dokázal, že je dobrým maskotem předvolebních kampaní českých socialistů.

Kdo četl včerejší rozhovor Bohuslava Sobotky v MfD nemohl věřit svým očím. Místopředseda socialistů a kandidát na ministra financí tam totiž trochu naivně na čtenáře vybalil, jak probíhá kampaň ČSSD.

Socialisté podle něho právě přemýšlí, co všechno z jejich volebního programu unese český rozpočet v době krize. A budou o tom jednat na nějaké konferenci v červnu. Dokonce mezi nimi prý nepanují stejné názory, co všechno lidem slíbit...... Škromach by chtěl víc a Sobotka trochu míň, ale jen malinko.

Jenže už několik týdnů všude vidíme oranžové billboardy plné slibů ve stylu "všechno všem". Na nich socialisté slibují obrovské výdaje ze státního rozpočtu a tak možná překvapí, že Sobotka říká, že ekonomický program socialisté schválí teprve v červnu, tedy po volbách do EP. Co na tom, že v kampani pro volby do EP je už vše slíbeno.... 

To ale ještě není hlavní "bomba" upřímné zpovědi čekatele na správu státní kasy. Tou je podle mne fakt, že Sobotka bezostyšně přiznává, že budoucí socialistická vláda až po volbách rozhodne, kdy začne plnit sliby dané voličům v kampani....Prý máme krizi a musíme šetřit. Světe div se, ale Sobotka si dokáže představit i situaci, kdy se na plnění slibů v tomto funkčním období (rozuměj 2009 až 2013) vůbec nedostane!

Škoda, že na oranžových billboardech na toto sdělení už nezbylo místo.... 

Autor: Petr Sokol | čtvrtek 21.5.2009 8:44 | karma článku: 10,53 | přečteno: 637x