Závislosti tvora nezávislého

Jsem poměrně nezávislý a svobodomyslný člověk. Pravda, občas se ale o tom musím přesvědčovat. Většinou je to ve chvíli, kdy se objeví nějaká má slabina. Závislost. Mám celkem čtyři závislosti....

Už od dětství jsem vyfasovala rodiče. Docela slušná závislost. Bojuju s ní doteď.

Dítě. Tak to je fenomén sám o sobě. Spousta lásky, zodpovědnosti, nervů a taky sebeobviňování, sebeobětování a sebeovládání. S tím se ani nedá bojovat. To se musí prostě přijmout.

Nejhorší je to ale se mnou v lásce a v práci. Závislost na příteli se pro mě stává utrpením a závislost na práci, respektivě na nadřízených potažmo na penězích, totálním šílenstvím.

Jo, peníze jsou pro mě ta nejhorší závislost, proti které už léta marně bojuju. Rozčilují mě a deprimují. Poctivě se je snažím ignorovat, ale ono to nejde. Možná je problém právě v tom, že se mi k nim ještě nepodařilo najít cestu. Natožpak aby si tu cestu našly ony ke mně! Od jisté doby jsem začala dokonce kontrolovat a dovírat dveře na WC a do koupelny, protože podle východní filozofie FENG SHUI, tak unikají peníze z domu. Nic. Peníze si vesele unikají dál.

Možná bych si měla vzít příklad ze své dcery, která mi už ve čtyřech letech, když pyšně rozbíjela svou první kasičku, rozechvěle sdělila:

"Víš jakej je nejkrásnější zvuk na světě? Zvuk peněz!"

Ty jsi opravdu moje dítě??? Užasle jsem pohlédla na svou okouzlenou ratolest. Tak ta mít komplikovaný vztah s penězi určitě nebude!

Ale proč mě mají ty cinkající kováky a šustící papírky tak omezovat? Kde k tomu berou právo? Říkám si pokaždé, když zoufale nahlížím do své ještě zoufalejší peněženky. Je tam jen šupina z vánočního kapra. Ale neměla by právě ta udržet alespoň nějakou grešli, když už já to nedokážu?

Proč nemůžu jít kam chci? Koupit si co chci? Dělat co chci? Proč pořád nad nimi musím přemýšlet? Řešit je? Brát na ně ohled? Asi jsem k nim moc bezohledná!

Ale proč nemůžu dopřát své dceři moře, když po něm tak touží? Proč nemůžu zaplatit své matce lázně, když by je tolik potřebovala? Proč nemůžeme dělat jen to, co nás baví, ale to co musíme? Kdo to nařídil? Peníze! Drží nás na dietě ve vězení, bachaři jedni zpropadení!

Autor: Lucie Snopková | středa 25.7.2007 10:48 | karma článku: 15,48 | přečteno: 1075x
  • Další články autora

Lucie Snopková

Travička zelená

1.8.2012 v 14:40 | Karma: 8,98

Lucie Snopková

Dovolená za všechny nervy

19.7.2011 v 14:32 | Karma: 18,74

Lucie Snopková

Sperma pro princeznu?

20.5.2011 v 16:27 | Karma: 16,91