Odhaleno! Potvrzeno! Zaručeno!

"Taková inteligentní ženská a čte bulvár!" otráveně prohlásil můj přítel na adresu ženy svého nejlepšího kamaráda. "No, chápeš to?" otázal se mě vzápětí. "Chápu," pípla jsem nejistě. Přeci jenom náš vztah byl teprve na začátku. A právě to vypadalo, že ho čeká první zatěžkávací zkouška. Matěj se na mě zděšeně podíval. Kráso duchaplná..."No, neříkej, že ho čteš taky?" změřil si mě pohrdavě.  

"Čtu," prohlásila jsem bojovně a připravila si meč a štít. A taky se koukám na Ordinaci v růžové zahradě.

"Já to nechápu!" zakvílel Matěj. On se díval jen na ČT 2 a četl literaturu faktu.

"Já taky ne," ujistila jsem ho a vzápětí se rozesmála. "No nebudeš tomu věřit, ale mě se ti vždycky na stolku jak blesk z čistýho nebe objeví nějaká pravidelná dávka emocí."

Matěj útrpně zavyl. "Já Vás ženský nechápu! No, ale nandala mi to Alena pěkně," připustil po chvíli neochotně. "Že prý si mám ty svý intelektuálský kecy strčit za klobouk, ona prý po tom celodenním kolotoči děti-práce-kroužky-domácnost toho za celý den má tolik, že když se večer zhroutí do křesla, touží jenom po tom, aby si uvařila kafe, vypla a prolistovala si nějaký nenáročný časák."

Souhlasně jsem pokývala hlavou. "Tak to ti to vysvětlila naprosto přesně!" Vzápětí mi zajiskřilo v očích. "Hele a ty když jsi u nich, tak si žádný časopis neprolistuješ?" zašklebila jsem se. "Čistě jen ze zvědavosti!" ujistila jsem ho.

"Ne!" zazněla rezolutní odpověď.

"Jenže já jsem prostě zvědavá ženská," povzdychla jsem si útrpně.

Bylo to už dávno, co jsem přestala komentovat ty stále nové a nové tituly, kterými má matka vybavuje náš obývák. Už dávno jsem vzdala, vysvětlovat jí, že si nepotřebuju doplňovat vzdělání s panem Krampolem, a že z toho opravdu, ale opravdu, nemám dobrý pocit.

"Tak to nečti!" suše mi vždy odpověděla.

Tak to nečti! Vzteky si vždycky přikazuju, když lačně sjíždím titulky. Zpod MF Dnes a Lidovek na mě vykukuje Pestrý svět a já začínám pomalu ale jistě zjišťovat, jak je můj rytmus života poměrně pomalý a fádní. V tu samou chvíli mě zasáhne šíp. Šíp Brada Pitta. Obdivuju Angelinu Jolie, nenávistně si prohlížím Karolinu Kurkovou a žasnu nad Beckhamovými. Kecy! Nakonec končím v blázinci. U Bartošové. Vzápětí se jí omlouvám. "Iveto, drž se! A prosím tě, neber si to osobně..."

Právě balím na dovolenou. Knížku nebo časopisy? Pokládám si zásadní otázku. Měla jsem jí už vyřešenou asi před měsícem, ale včera jsem svojí pětisetstránkovou knížku dočetla. Stejně do mě na pláži bude hučet kámoška a mé dítě se bude zmítat kdesi ve vlnách. Dlouhý a souvislý text nepřichází v úvahu. Takže časopisy. Už mám 21.století, Epochu, Lidé a Země. Samé zajímavé tituly, ke kterým se doma ne a ne dostat:-) Zavírám kufr, abych je náhodou nestihla přečíst než odjedeme. I tak jsem jištěná. Manžel mé kamarádky mi tam veze starší díly. Z mého euforického pocitu mě probírá až má kamarádka.

"A nějaký bulvár bereš taky???"

Aha...

No, jestli ho tam vezme ona, tak jsem dočista ztracená...

 

Autor: Lucie Snopková | čtvrtek 23.8.2007 9:00 | karma článku: 17,63 | přečteno: 2109x
  • Další články autora

Lucie Snopková

Travička zelená

1.8.2012 v 14:40 | Karma: 8,98

Lucie Snopková

Dovolená za všechny nervy

19.7.2011 v 14:32 | Karma: 18,74

Lucie Snopková

Sperma pro princeznu?

20.5.2011 v 16:27 | Karma: 16,91