Mezi námi děvčaty...aneb vysoká dívčí

Muži prý mají rádi přímost a otevřenost. Ženské vlastnosti jako rafinovanost, lstivost a ukecanost je děsí, ba je přímo nesnáší. Já si ovšem troufám tvrdit, že se ženy tyto vlastnosti musely naučit právě kvůli mužům. Jinak by totiž už v pravěku naši muži-lovci lovili místo zvěře ženy a ženy-sběračky by sbíraly pouze jedovaté rostliny. Na světě by pobíhaly dvě zuřivé inteligence a naše civilizace by vymřela ještě dříve než by začala.

Z čeho tak usuzuji? Tady je pár příkladů.

Už jste někdy dámy zkoušely chlapa svést a šly na věc přímo? O co, že jste ho vyděsily k smrti? Přiznejme si, že kdybychom my ženy nebyly rafinované a nerozehrávaly svůdné hry s opatrnými náznaky a letmými pohledy, utekli by muži jak malí kluci. A my bychom si místo upřímného poplácání po zádech vysloužily akorát tak nelichotivý titul ….

Nebo zkuste chlapovi otevřeně říct, že by taky konečně mohl umýt nádobí (vytřít, uklidit, uvařit), uvidíte co s ním vaše přímočarost udělá. Ne, že by naši muži v domácnosti nepomáhali. Iniciativa ale musí vždy vzejít od nich samotných. Pak nastává vysoká dívčí, jak nenásilně je k té bohulibé myšlence přivést. A úspěch přináší spíše pohádka o týraném kastrolu (kýblu, luxu), který už nehodlá snášet vaše brutální chování, než náš slovník, který produkuje jasná, otevřená a srozumitelná slova. O pomoc se musí žádat opatrně. A rozhodně ne přímo.

Pokud potřebujeme v domácnosti vykonat čistě mužskou práci jako je výměna zámku, kohoutku či čehokoliv jiného, nejrychlejší způsob jak toho dosáhnout, je udělat ze sebe JENOM ženskou

A co takhle zkusit vašemu milému na rovinu říct, že se mýlí v jeho zeměpisných, dějepisných, náboženských či jiných znalostech? Vzápětí vám rozčileně vysvětlí, že on je ale stokrát chytřejší než vy.

A upřímně říct chlapovi, že včerejší sex stál za starou bačkoru? Jeho ješitné ego vám v následujících vteřinách, minutách, hodinách či dnech vysvětlí, že stará bačkora jste v téhle domácnosti akorát vy.

A to nemluvím o tom, když si chceme JEN tak něco koupit. Strategii a slovní zásobu si musíme jít půjčit ještě i ke kamarádce a sousedce najednou.

Prostě své výhrady, prosby a připomínky nemůžeme muži říct otevřeně a přímo ani v zaměstnání, protože je má náročné a mohl by zabít sebe i kolegy, v žádném případě mu je nemůžeme říct, když řídí, protože by mohl zabít nás i děti, a už vůbec mu je nemůžeme říct doma, protože by se fakt rozčílil.

Autor: Lucie Snopková | pátek 22.1.2010 16:05 | karma článku: 19,52 | přečteno: 1719x
  • Další články autora

Lucie Snopková

Travička zelená

1.8.2012 v 14:40 | Karma: 8,98

Lucie Snopková

Dovolená za všechny nervy

19.7.2011 v 14:32 | Karma: 18,74

Lucie Snopková

Sperma pro princeznu?

20.5.2011 v 16:27 | Karma: 16,91