Lázeňský švihák aneb ozdravná kůra po česku.

 Tak se mi konečně povedlo přesvědčit mou matku, aby jela do lázní. Ne, že by nám tady na těch pár metrech čtverečních, na kterých žiju já s mojí dcerou, psem, ptákem a babičkou, bylo nějak těsno. Až se s dcerou a faunou odstěhuju, přijde mi to po nějakém zotavovacím čase dokonce i zábavné. Předpokládám, že tak po dvousté lekci jógy a meditacích, nějakém tom hektolitru čínského čaje a ročním sezení u psychiatra. Ovšem než se tak stane, je potřeba průběžně regenerovat nervový i pohybový aparát. Můj i babiččin. Rozhodla jsem se proto vyslat babičku do lázní. A s ní i mou tetu. Dvě staré dámy. Dvě lázeňské švihandy. Vídeňská káva a sacher již čekají....

 Ještě zbývá dokoupit klobouček a rukavičky a promenáda po lázních může začít, pomyslím si poťouchle, když se promenáduju se psem po parku. Závistivě přemýšlím o thajské, čínské, auyrvédské a královské masáži, když tu mi přeběhne přes cestu potkan. Taky dobrej, napadá mě a já se začínám šibalsky usmívat...

Taky byste rádi někam do lázní, ale nemáte dost peněz nebo času či jen hodláte vyřešit otázku přemnožených potkanů? Mám pro vás tip. Naordinujte si víkendový ozdravný pobyt. Dle následujících instrukcí. Garantuji vám, že po takovémto víkendu se pro vás stane pobyt s vaší matkou (otcem, přítelem či přítelkyní) na pár metrech čtverečních hojivým balzámem.

A co si na takový ozdravný pobyt připravit? Pochytejte asi šest kusů potkanů (nebo co se vám podaří), posbírejte pár hlemýžďů a sežeňte nějaké ty exkrementy nejzpěvnějších ptáků, nejlépe slavíků. Máte? Relaxační víkend může začít.

Pohodlně se položte na pohovku a vypusťte potkany. Směr jejich dráhy? Vaše záda. Výsledek takovéto masáže? Pohyb hadů, myší či potkanů podporuje správnou činnost svalů zpevňujících páteř. Podle staré izraelské tradice prý hadi ( mohou být nahrazeni potkany ), předávají člověku zvláštní vibrace. Skromně si však myslím, že na vibrace od našich českých potkanů nikdo nemá! Nezanedbatelnou úlohu má prý i psychologický efekt, a to, že když po sobě necháte ty potvory lézt, zbavíte se strachu. Jakmile se potkani rozutečou, terapie skončila.

Teď si připravíme masku ze slavičího lejna. Přidáme 1 žloutek, 1 lžíci olivového oleje a spoustu dobré vůle. Při potírání obličeje si opakujeme mantru ve složení těchto hlásek : Slavičí lejno obsahuje zvláštní enzym, po kterém bude má pleť čistší, hebčí a vláčnější, prostě v dokonalém stavu. Doba působení masky je vysoce individuální.(Jednoduše řečeno, co kdo vydrží.)

Ale pozor, to ještě není všechno! Nastává čas hlemýžďů. A liftingové masky. Nejprve tedy dovolíme šnekům, aby nám svým hlemýždím úsilím důkladně omyly obličej od naší blahodárné masky, čímž způsobíme našim buňkám a kolagenovým vláknům takový šok, že ve vypnuté poloze vydrží ještě dalších deset let. Poté hlemýždí schránky rozdrtíme a provedeme důkladný peealing.

Ještě nemáte dost? Tak pak mám pro vás poslední tip. Zajeďte si do Arizony do hotelu JW Marriott, kde můžete zakusit kombinaci východoasijských rituálů vedené šamanem-kulturistou. Myslím že už to hovoří samo o sobě. Takže jen ve zkratce. Zmlátí vás, zaplatíte a jste fit. Jo, a na týdenní léčbu si připravte 100 000 Kč (v přečtu).



Autor vycházel z článku „6 nejbizarnějších lázní světa“

 

Autor: Lucie Snopková | středa 27.2.2008 7:59 | karma článku: 10,16 | přečteno: 1262x
  • Další články autora

Lucie Snopková

Travička zelená

1.8.2012 v 14:40 | Karma: 8,98

Lucie Snopková

Dovolená za všechny nervy

19.7.2011 v 14:32 | Karma: 18,74

Lucie Snopková

Sperma pro princeznu?

20.5.2011 v 16:27 | Karma: 16,91