Drůbeží párky a hubnutí? To ne. Ale... zázrak!

S uzeninami se vám zhubnout asi nepodaří. A v dnešní době, kdy "Vodňanské kuře" koná zázraky, už vůbec ne!!!

Párky Vodnanské kure pred zázrakem (vlevo) a po zázraku (vpravo)Jana Šmýdová

       Přiznám se, že je kupuji často: kuřecí lahůdkové párky Vodňanské kuře, 250 g, 4 nožičky, 18,50 Kč (no nekupte to!), přirozeně bezlepkové. Jednou nožičkou si zpestřuji snídani, jeden balíček obohatí moji snídani 4x. Až potud je vše jasné, přirozené, pochopitelné (doufám).

       Teď to ale přijde: jdu do téhož obchodu a sahám na totéž místo (je to tedy samoobsluha - pro upřesnění textu). Vytahuji balíček... Kuřecí lahůdkové párky Vodňanské kuře, 250 g, 5 nožiček, 18,50 Kč, přirozeně bezlepkové... Zírám bezradně do regálu. Ne, jiné balení tu není (hledám původní 4 nožičky, zvyk je železná košile, že ano). Nakonec kupuji 5 nožiček a odnáším je k průzkumu a následné konzumaci domů.

       Popis na obalu - podle mého srovnání s původním nedojezeným balením v ledničce - naprosto stejný. Váha uvedená na obalu: 250 g  +/- 5%. Moje váha ovšem ukázala u 5 nožiček 280 g.

       Je to zázrak. Pohlazení. Pak, že žijeme ve vlčím kapitalismu! Jedna nožička navíc, jen tak, bez nápisů GRATIS a bez reklam. Prostě v tichosti jsem byla obdarována. Je to mnohem větší zázrak, než když jsem onehdy našla u těchto párků celofán nejen vně, ale i uvnitř párku. Tento zázrak je lepší, i když pro zhubnutí byl lepší ten předchozí.

       Ne, tento zázrak je mnohem lepší! I když... Ta barva je jiná. I struktura po nakrájení. Taková, no, nadýchanější. Jako pěnovka. Ale už dost pochyb a negativního myšlení! Teď je v naší samoobsluze střídavě k dispozici normální a zázračná varianta. Média k tomu zatím mlčí. Místní fara se nevyjádřila. Copak to vím jen já, co činí Vodňanské kuře?

 

       Jestli jste čekali můj odborný článek o párcích a hubnutí, najdete ho dole pod textem. (Do blogu nemohu psát odborně, pokud se kolem dějí zázraky.)

Autor: Jana Šmýdová | neděle 9.11.2008 14:22 | karma článku: 18,14 | přečteno: 2875x