Zeman zase podvádí

Miloš Zeman slíbil, že nepovede žádnou kampaň. Přitom celá republika je polepena jeho billboardy. Navíc je na nich přizpůsobená fotografie mladého Miloše, která má maskovat obraz reality nemocného starce...

Miloš Zeman sliboval, že nebude dělat volební kampaň a povýšeně odmítá konfrontaci a debatu s ostatními kandidáty. Přes jeho arogantní chování je však zřejmé, že by kampaň již fyzicky a pravděpodobně i psychicky nevydržel a že se bojí souboje s ostatními prostě proto, že by veřejně prohrál.

Přestože však sliboval, že kampaň nepovede, jeho billboardů je naprosto nejvíce. Navíc jde o chudou kampaň bez myšlenek, kde jsou jeho zpodobnění účelově graficky změněna, aby byl maskován jeho skutečný fyzický a zdravotní stav.

Finanční zajištění této masivní billboardové kampaně je dalším podvodným krokem jeho lidí. Nelze totiž dohledat výši vynaložených prostředků a tak kontrolovat, zda již nebyl přestoupen zákonem povolený finanční limit.

I načasování sestavování nové vlády Zeman určil tak, aby byl - coby ústavní aktér - neustále vidět v médiích, což mu slouží jako jednoduchá volební kampaň za peníze daňových poplatníků. Jde o nespravedlivý a nerovný boj, když ostatní kandidáti musejí vydávat značné prostředky na to, aby se dostali do médií a tak o sobě mohli informovat voliče.

Prezident není v podstatě nic jiného, než jen jeden ze státních úředníků (byť statutárně nejvyšší) a musí tedy zodpovědně nakládat s prostředky i důvěrou občanů. Pokud se však hlava státu vysmívá všem pravidlům a sama podvádí, tak těžko můžeme chtít, aby se společnost vyvíjela férově a spravedlivě.

Další volba Zemana by byl hazard s budoucností naší země...

Autor: Václav Smrk | úterý 9.1.2018 7:00 | karma článku: 29,21 | přečteno: 873x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91