Zeman je prostě kolaborant

Již dlouho Miloš Zeman svým chováním hrubě poškozuje tuto zemi. Zpočátku to bylo spíše skrze jeho „politické buranství“. Poslední dobou však jakoby vědomě podporoval nepřátelské mocnosti...

Již dlouho Miloš Zeman svým chováním hrubě poškozuje tuto zemi. Zpočátku to bylo spíše jeho „politické buranství“, podpořené alkoholem a stařeckou ješitností, skrze něž systematicky poškozuje důstojnost prezidentského úřadu a devastuje poslední zbytky důvěry občanů v politiku. Poslední dobou však stále více jakoby svými kroky odkazoval na ještě horší aspekt – na vědomou podporu nepřátelských mocností naší demokratické společnosti.

Hodně se již v českých médiích napsalo o možné vazbě některých našich polistopadových politiků na komunistické zpravodajské služby, které přežily „pád komunismu“ a které teď slouží nástupnickým státům, jako je Rusko nebo Čína.  Hodně se spekuluje o napojení bývalého prezidenta Klause a mnoha představitelů tehdejšího tzv. Prognostického ústavu přímo na sovětskou KGB. Politická éra Václava Klause to v mnoha směrech potvrzovala.

Současné chování Miloše Zemana se v této souvislosti jeví, jako pokračování. V době kdy Rusko připomíná spíše nacistické Německo třicátých let dvacátého století a Čína kopíruje imperiální choutky Japonska té doby, se Miloš Zeman opakovaně podbízí vůdcům těchto zemí. A zatímco civilizované státy s demokratickou tradicí se od putinovkého režimu distancují, Zeman se opakovaně schází jak se samotným Putinem, tak přiznává i blízké „přátele“ v kruzích autoritativní ruské moci.

V těchto dnech dokonce Zeman prolomil a politicky zradil jednotu demokratických zemí, když se jako jediný politik ze Západu zúčastňuje okázalých militaristických oslav v Pekingu, které daleko spíše než  připomínku konce války připomínají oslavu čínské vojenské hegemonie, nápadně podobné té nacistické, nebo stalinistické. Zeman se dokonce při této příležitosti opět osobně setká s vůdci obou zmíněných autoritativních režimů. Připomíná to dobu, kdy před válkou řada evropských vůdců zradila demokracii a svou zemi a začala se z různých oportunistických motivů podbízet Hitlerovi. Tragické je, že se pak stali obětí jeho hegemonie tak jako tak…

Můžeme spekulovat, proč to Zeman stále dělá a proč zejména Putinovi tato nadbíhá, stejně jako to dělal jeho předchůdce v úřadu Václav Klaus. Je možné, že to souvisí s dobou zmíněného Prognostického ústavu a napojení některých jeho představitelů na bývalou KGB. Tajné svazky vedené rozvědkou na tento ústav krátce po Listopadu 1989, dle svědectví historiků, velmi profesionálně „někam zmizely“. Můžeme se domnívat, že jsou dnes v Moskvě, coby výhodný materiál, skrze který jsou lidé jako Zeman a Klaus snadno vydíratelní. Musí tedy hrát podle not Kremlu. Výsledkem je politika kolaborace nesená obavou, že by mohly vyjít najevo pro zmíněné osoby velmi nepříjemné skutečnosti.

Autor: Václav Smrk | čtvrtek 3.9.2015 11:20 | karma článku: 24,68 | přečteno: 1006x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91