Zaznělo tu, že prý věřící volí Zemana. Otázkou je v co jsou věřící…

Zaujalo mne, proč by věřící měli volit tak odpudivý mravní vzor? Když jsem to trochu googlil, zjistil jsem zajímavý opak. 

Podle svých FB profilů, blogů a internetových prezentací většina církevních osobností napříč denominacemi podpořila Drahoše, nebo alespoň jeho nabídku. Nebyl mezi nimi jediný, který by explicitně podpořil Zemana. Tyto postoje se zdají být adekvátní, když se zohlední základní mravní ideály náboženské víry.

Těžko je možné podporovat současnou hlavu státu, když se vezme vážně biblické pravidlo „po ovoci poznáte je“. Není snad díky M. Zemanovi naše země nejrozdělenější za posledních skoro třicet let svobodné existence? Není snad kontaminována Zemanovým permanentním zaměňováním skutečností a lží? Není pomstychtivost a rozsévání nenávisti cítit z „hradní politiky“? Není snad pravidelně někdo zneuctěn a pozurážen hlavou státu? Existuje snad podobná veřejná osoba, která by mluvila srovnatelně vulgárně a svou veřejně zdůrazňovanou afinitou k alkoholu dělala z neřestí ctnosti? Existuje snad osobnost státu, která by byla horším vzorem pro mladou generaci?

Pokud autorovi, který ve svém článku obhajoval tezi o Zemanově podpoře věřícími, stačí argumentovat tím, že je Zeman proti muslimům a migraci, tak je to smutné. Pokud víra jedněch spočívá ve strachu z víry druhých, tak je mi takových "věřících" líto. Zdravá víra je snad přece nesena důvěrou a nemusí zavírat dveře ze strachu před vírou jiných. V tomto asi autor papeže Františka, kterého kritizuje, nemůže pochopit. Vždyť je to právě strach, který mnohokrát v dějinách z náboženské víry udělal ideologii. A pokud si dobře pamatuji, tak už v bibli je něco o tom, že víra a strach nejdou dohromady. Zeman živí v lidech strach a nenávist a to je jeho největší "hřích"...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Smrk | pátek 26.1.2018 18:30 | karma článku: 35,47 | přečteno: 3246x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91