Starostka Černochová z ODS podporuje nebezpečnou sektu?

Starostka Prahy 2 Jana Černochová nejednou překvapila, když se ve svých výstupech přiklonila na stranu extrémních či xenofobních názorů. Tentokrát skandálně podporuje (nebo je snad členkou?) jednu z nejnebezpečnějších sekt u nás.

Mezi nebezpečnými skupinami, které operují v české společnosti, jsou mnohé destruktivní sekty, které usilují o získávání členů za cílem jejich osobního, psychologického, či finančního zotročení. Jednou z takových skupin je Scientologie, která pod rouškou „rozvinutí lidských potenciálů“ láká do svých řad nic netušící lidi, které potom skrze „kurzy“ postupně činí na sobě závislými, dopouští se postupného „vymývání mozků“, ovládání a finančního nátlaku. Stejně jako jiné sekty používá rafinovaný maskovací jazyk, kdy skutečné cíle schovává za líbivá hesla plná pseudopsychologických a pseudonáboženských pojmů. Proto je tato skupina ve většině západoevropských zemí řazena mezi tzv. destruktivní kulty a pro své nebezpečné metody manipulace a zotročování je zakázána například v Německu.

O to zajímavější je fakt, že takovéto skupině poskytuje podporu veřejně činná osoba v ČR, politička a starostka Prahy 2 Jana Černochová. Že tato politička ODS využívá mnoha populistických a extrémistických témat k tomu, aby se zviditelnila a získala politické body, je poměrně známé. Příkladem může být její kontroverzní vystoupení na lednovém xenofobním shromáždění proti islámu. O to větší je však překvapení, že její jméno figuruje na materiálech výše zmíněné sekty, coby veřejné a oficiální zaštítění. Doufejme, že paní Černochová není členkou takto nebezpečné skupiny a nemá tedy osobní zájem na její propagaci. Nicméně i fakt, že zaštítí „veřejnou podporou“ takto nebezpečný subjekt je na pováženou, pokud se tak stane byť jen z neznalosti. V takových záležitostech musí mít takto vysoce postavená politička s vysokými ambicemi dostatek opatrnosti, neboť tím poskytuje legalizaci aktivitám, které mohou snadno někomu zničit život…

Autor: Václav Smrk | neděle 25.10.2015 14:40 | karma článku: 17,64 | přečteno: 1031x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91