Putin je Hitler

Svými kroky naplnil Vladimír Putin všechny parametry agresivního vůdce typu Adolfa Hitlera, který je na základě fanatické nacionalistické ideologie ochoten ničit svobodné země a likvidovat oponenty v té své vlastní.

Stejně jako Adolf Hitler, uplatňuje Vladimír Putin diktátorské metody proti lidem ve své zemi i v agresivním chování na mezinárodním poli. To, co se stalo dnes ve formě surové agrese Ruské armády proti svrchované Ukrajině je jen vrchol postupné proměny Ruska v nebezpečný diktátorský režim, postavený na lži, ideologii a násilí.

Putin nejdříve zlikvidoval veškerou opozici ve své zemi. Ruská duma je dnes jen loutková organizace, která nemá s demokratickým parlamentním systémem nic společného. Podobně jako nacistický Reichstag ve 30. letech minulého století. Putin jen povolil fiktivní opozici ve formě dvou extremistických stran (komunisté a Žirinovského ultranacionalisté), kteří ho neohrožují a sdílí v podstatě stejné imperiální politické cíle.

Skutečné představitele demokratické opozice Putin postupně vyštval ze země (Kasparov, Chodorkovskij), nechal zavraždit (Němcov), nebo zavřel do vězení (Navalnyj). Nezdržuje se s koncentračními tábory, které vytvářel Hitler. Oponenty rovnou likviduje. Občané oponující jeho režimu jsou bezohledně vražděni. Někteří jsou nalezeni mrtví pod okny svých domů a bytů ve smyslu fingovaných sebevražd. Jiní jsou otráveni, nebo mizí beze stopy. Stejně tak novináři a akademici. Mnoho z nich jsou vyštváni do exilu.

Válečná agrese na Ukrajinu, která dnes začala, je Putinovým krokem na další úroveň otevřené agresivní útočné války. Jde o agresi analogickou Hitlerovu útoku na Polsko a další země na začátku druhé světové války. Jde o pokračování války, která již začala dávno obsazením gruzínských regionů v Abcházii a Osetii. Již tam se Putin dopustil brutálního násilí, kde umírali civilisté. Od té doby pokračoval zabráním ukrajinského Krymu a východních území Ukrajiny.

Rovněž Putinova rétorika je analogická s Hitlerem. Argumentuje podobně iracionálními nacionalisticko ideologickými floskulemi, které nestojí na faktech, ale emocích, a svou úrovní odpovídají politické realitě minulého století. Jsou podobné Hitlerovým výpadům proti Československu nebo Polsku na konci 30. let minulého století, tedy na začátku druhé světové války. Putin se podobá Hitlerovi i v tom, že jde o autokratického diktátora, který se postupně izoloval a stává se nebezpečně zacykleným ve svých politických bludech.

Bohužel se Putin podobá Hitlerovi i v tom, že se pustil do politicko válečného úsilí, které nemůže vyhrát a které spíše povede ke zničení jeho vlastního režimu a možná i jeho celé země, jako tomu bylo u nacistického Německa. Bohužel však za cenu tisíců a milionů nevinných lidí, jako tomu bylo za druhé světové války.

Propaganda, válka lží a dezinformací, je něco, co Putin oproti Hitlerovi ještě vylepšil. Napomáhají mu moderní informační technologie. A podobně jako Hitler využívá řady dezinformátorů a kolaborantů v našich zemích. Hitler měl v demokratických zemích spoustu fašistických sympatizantů, kteří mu za války napomáhali, stejně jako dnešní proruští trolové a dezinformátoři pomáhají Putinovi. Po druhé světové válce byl odsouzen Hitler jako válečný zločinec. Stejně tak bude odsouzen Putin. A jako byli odsouzeni kolaboranti s Hitlerem jako vlastizrádci, tak to bude i se současnými českými dezinformátory a proruskými troly...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Smrk | čtvrtek 24.2.2022 18:42 | karma článku: 18,91 | přečteno: 372x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Proč nevolit Babiše

8.10.2021 v 10:33 | Karma: 22,55