Pane premiére, netahejte nám sem orbánistán

Návštěva Viktora Orbána je soukromou kampaní Andreje Babiše, nebezpečnou pro ČR, pro hnutí ANO i pro jeho voliče. Kdo o tom pochybuje, ať se podívá na stav Maďarska a přejde ho chuť se s ním bratříčkovat.

Andrej Babiš s Viktorem Orbánem napodobili pověstného „chruščova“ - objetí a polibky komunistických pohlavárů z doby minulé. Všichni pamatujeme Husáka s Brežněvem. Babiš k tomu má své důvody. Viktor Orbán je poslední evropský politik, který se s Babišem baví a je ochoten mu pomáhat v bagatelizování jeho střetu zájmů a korupčního chování.

„Láska“ mezi těmito dvěma pány je však velmi nebezpečná pro nás všechny. Orbán se ve své zemi stále více chová jako diktátor a otevírá ji asijským vlivům, zejména Rusku. Důsledkem je podvázaná ekonomika, zpomalující společenský vývoj, zaostávání státu a stagnující, či dokonce snižující se mzdy a důchody. Kdo jezdí do Maďarska, tak ví o čem hovořím. Přitom jde o zemi, která má obrovský lidský i ekonomický potenciál a na začátku 90. let měla našlápnuto k daleko většímu růstu než my.

Tím, že se náš premiér sbližuje s takto nebezpečnou politickou figurou, hrozí nám větší mezinárodní izolace. S ní pak souvisí snížení investic, nedostatek zdrojů na Babišem proklamované zvyšování důchodů a mezd, a v posledku hrozí posilování autoritářského řízení státu. A s tím již máme dost zkušeností z komunistické a nacistické totality v minulém století.

Viktor Orbán v objetí Andeje Babiše je tak velkým varováním nám všem, komu jde o budoucnost ČR i o budoucnost svojí. Zejména voliči ANO by měli být ve střehu, neboť orbánovská politika uvedla široké masy maďarské společnosti na trajektorii stagnujících či snižujících se mezd a důchodů. Způsobila zaostávání a zastavila rozvoj ekonomiky a modernizace státu. Obávejme se takového scénáře a pamatujme na to při volbách…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Smrk | čtvrtek 30.9.2021 10:53 | karma článku: 37,47 | přečteno: 3782x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91