ODS má na kandidátce „Babiše v sukni“

ODS kritizuje Andreje Babiše za střet zájmů. Teď za ni kandiduje Renáta Zajíčková ve flagrantním střetu zájmů. Kdo tedy hledá v koalici SPOLU alternativu k Babišově politické kultuře, musí se takových lidí zbavit kroužkováním.

Renáta Zajíčková, kandidátka za ODS do poslanecké sněmovny v Praze, starostka Prahy 5 a zároveň majitelka soukromého gymnázia, pronajímá „sama sobě“, a to velmi výhodným způsobem, jednu z nejlukrativnějších školských budov tohoto pražského obvodu. Veřejné školy v Praze 5 přitom zoufale chybějí díky masivní developerské výstavbě a malé děti kvůli tomu musí do škol dojíždět do jiných částí velkoměsta. Už samotné zrušení původní základní školy v této budově bylo podezřelé, stejně jako nájemní cena, za kterou si tuto budovu paní Zajíčková pronajímá ke svému byznysu. Ta je extrémně výhodná pro ni a nevýhodná pro obec. Více ke kauze například zde.

Paní starostka dlouhodobě tento mamutí střet zájmů odmítá řešit a upřednostňuje zájmy svého podnikání. Případně obhajuje své gymnaziální studenty, „jimž nechce zkomplikovat studium stěhováním“, ale je jí úplně jedno, že tím místní malé děti, žáky základních škol, odsuzuje k dojíždění do vzdálených škol a jiných pražských obvodů, čímž je vystavuje nemalému nebezpečí. Všude se uvádí, jako expertka na vzdělávání, svými postoji se nicméně projevuje jako bezohledná podnikatelka, které jsou děti ukradené. Její manžel, Zdeněk Zajíček, který je nechvalně známý z dob, kdy Praze vládli tzv. kmotři z ODS, má pravděpodobně na jejím střetu zájmů velký podíl. Je to schopný zákulisní vyjednávač a celá kauza školy na Plzeňské nese pravděpodobně jeho rukopis.

Není divu, že se paní Zajíčkové začalo říkat „Babiš v sukni“. Voličům, kteří chtějí věřit ODS její boj proti Babišově střetu zájmů, nezbývá tedy nic jiného, než při volbě kroužkovat důvěryhodnější kandidáty, aby se takovéto politické figury minulosti do parlamentu nedostaly…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Smrk | středa 29.9.2021 11:35 | karma článku: 28,34 | přečteno: 1088x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91