Ivo Valenta – jeden z nejobskurnějších příkladů české politiky

Opravdu bizardní politický exponát – senátor Ivo Valenta – chce rozšířit svůj obskurní vliv skrze Stranu soukromníků i do poslanecké sněmovny. Za pomoci nenapravitelné ODS...

Jestli má ještě aspoň trochu platit heslo, že politika "je služba občanům", tak asi nejbizardnější příklad českého politika představuje Ivo Valenta. Fakta mluví za sebe:

- Největší majitel hazardního průmyslu u nás: podnikání na lidské slabosti a závislosti, které již způsobilo tisíce životních tragédií, rozpadlých rodin a devastujících exekucí.

- Rezident v daňových rájích, který parazituje na podnikatelském prostředí našeho státu, ale jinak uniká jinam, aby nemusel platit naše daně. 

- Usvědčený z korupce a odsouzený ve fotbalové korupční aféře.

- Z peněz vydělaných na lidské tragédii si zaplatil občanství Monaka, aby měl snazší beztrestnost a únik před našim právním systémem. Ivo Rittig by mohl vyprávět...

- Spolumajitel manipulativních a otevřeně lživých Parlamentních listů – média, které systematicky rozkládá mediální kulturu u nás a manipuluje s veřejným míněním.

Jde o typického dravce, který ohlupuje své "voliče" na jižní Moravě, aby dosáhl vlivu na politiku a tím si vylepšil podmínky pro svůj nemravný hazardní byznys. Je to klasická bezohledná politika typu "po mě potopa", která pohrdá lidmi a parazituje na lidském neštěstí. Takoví politici jsou skutečnou hrozbou pro naši budoucnost.

A teď se pan senátor snaží rozšířit svůj vliv v politice skrze Stranu soukromníků i do poslanecké sněmovny, kde se zákony tvoří. Není divu, že mu v tom otevírá dveře ODS, která se stále neodstřihla od divoké klausovské privatizace 90. let a korupčně laděné politiky dekády následující...

 

Autor: Václav Smrk | čtvrtek 19.10.2017 11:45 | karma článku: 27,09 | přečteno: 1117x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91