Hnutí ANO zradilo sebe sama a spadlo do bahna politikaření

Hnutí ANO včera definitivně popřelo důvod své existence, kritiku politikaření i svůj protikorupční étos, když rada hnutí ANO doporučila volit Zemana, architekta korupčního systému u nás. Kde jsou hlasy "rozumných" členů hnutí?

Hnutí ANO mnoho z voličů na počátku oslovilo radikálním protikorupčním programem a kritikou politikaření. Teď neuneslo obvinění dvou svých lidí z toho, co kritizovalo a propadlo se do bahna politikaření. Podpora Zemana v prezidentské volbě je to nejhorší, co hnutí mohlo udělat. Prodalo nejisté angažmá svého vůdce Babiše v premiérském křesle za ideály, s nimiž se snažilo oslovovat voliče. Zeman je pravý opak toho, co ANO dlouhodobě hlásá -  je to architekt opoziční smlouvy, která na desetiletí zanesla naši společnost korupčním systémem, je to typický politikář a intrikář, kterému ve skutečnosti nejde o národní zájmy, ale zájmy vlastní. 

Hnutí ANO fatálně popřelo sama sebe a možná právě udělalo krok ke své vlastní likvidaci. Těžko bude do budoucna obhajovat svůj protikorupční a "nepolitikářský" program. Smutné je, že k tomu mlčí významné a věrohodné osoby, které se k tomuto hnutí daly možná "v dobré víře". Kde je hlas ministra Martina Stropnického, primátorky Adriany Krnáčové, novináře Jana Macháčka, primátora Petra Vokřála, europoslankyně Dity Charanzové a dalších?

Pokud k tak závažné chybě pomlčí, nevymezí se k hlasu rady ANO a neukáží tím určitý "hlas svědomí" v rámci hnutí, tak popřeli svou pověst a nedá se ani jim do budoucna věřit.

Autor: Václav Smrk | úterý 23.1.2018 10:52 | karma článku: 34,65 | přečteno: 1568x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91