Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^

Bohužel! Anglie selhala! Velká Britanie bude umenšena!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Marně se snažím najít váš blog o super bowlu

0 0
možnosti
JS

Brexit je spíše historické selhání Evropské unie a nikoli Anglie. Politická kultura premiéra Johnsona Vám připadá nevkusná, jak byste potom pojmenoval politickou kulturu jeho soupeře Jeremyho Corbyna?

Problém brexitu nespočívá v "sobeckém provincionalismu" Angličanů, ale spíše v orwellovském totalitarismu vrcholných představitelů EU, kteří spřádají své eugenické sny o vyšlechtění nových Evropanů sjednocených pod direktivní komisní vládou.

Zatím jsme mohli pozorovat jen to, jak se EU snaží Británii za její rozhodnutí všemožně potrestat, což logicky není jednoduché. Avšak nechci si ani představovat, co by EU prováděla s Českou republikou, pokud by se rozhodla z EU vystoupit.

1 1
možnosti

Proč by Česko páchalo sebevraždu? O to mají zájem jen komunisti, okamurovci a Trikolora! :-)

0 0
možnosti
ZZ

autor hluboce mýlí, evropský integrační proces má obrovské vady, kterých bude přibývat, a britové odchodem jen získají

11 3
možnosti
Foto

EU jen opakuje chyby států ve velkém. Snaží se proregulovat ke svobodě a prodanit k bohatství.

9 0
možnosti
Foto

Historické selhání Anglie? To jsou silná slova. Jistě lze diskutovat o tom, zda měli nebo radši neměli vystoupit. Ale historické selhání?

4 1
možnosti

Historickým selháním Anglie byl ten, že setrvávala v EU tak dlouho. Tím, že odešla, dostala šanci to aspoň částečně napravit. Bude sice následovat nějaká krize, protože je třeba se s tím novým stavem nějak srovnat, ale jestli se k této krizi postaví správně, pak se bude moct říct: "Stálo to za to".

5 1
možnosti
LL

Bohužel máte naprostou pravdu. Odchodem Británie tratí všichni, vyjma Kremlu. Populisté ovládli globální politiku a burani tleskají...

14 13
možnosti
Foto

Na druhou stranu je ovšem prověřenou pravdou, že jako burani se nejvíce profilují ti, co ty s odlišným názorem označují za burany..

A dosud nikdo nevysvětlil, jak na odchodu Británie z EU může profitovat Kreml.

14 1
možnosti
JS

Přijde mi to jako součást celosvětového trendu posilování národního akcentu na úkor obecně lidského. Vždyť i voliči těchto politiků jsou ve všech případech stejní - hlavně lidé starší, méně vzdělaní, z venkova a malých měst. Ať už jde o voliče Trumpa, Zemana či o Brexit. Anglie prostě není jiná. Ovšem docela smutné se mi zdá, že tak úžasná země jako Británie dokázala do čela dvou rozhodujících politických proudů vygenerovat dvě tak šílené figury. Na jedné straně skoro komunista Corbyn, na druhé straně na nic se neohlížející buldozer Johnson, který všechno obětuje svým politickým cílům. A nikdo třetí na obzoru.

6 3
možnosti
PL

Souhlasím a bojím se našich prezidentských voleb, co za "osobnost" nám bude předhozeno a co zmanipulované Zlaté české ručičky spolu se Solí této země zvolí ;-)

Kéž bych se mýlil...

3 1
možnosti
PD

Žádám konec diktátu z Prahy - venkov nebude skákat podle nesmyslných zákonů z Prahy - svobodu krajům, okresům, městům a vesnicím na základě rovnosti - nedáme si penězi zavřít pusu - sdílené hodnoty jsou nesmysl - každý kraj má a musí mít právo o svém osudu rozhodovat sám - dokážeme si vládnout sami! ;-D

1 1
možnosti
LL

Unikl Vám jeden detail, většina těch co v Praze rozhodují jsou náplava. A ten hlavní není ani čechůn...

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 36,98
  • Průměrná čtenost 2016x
pedagog, kterému leží na srdci budoucnost naší země...

Seznam rubrik