Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Británie prchnula ze společnosti, která má špatné vedení i strukturu. Vůbec se Britům nedivím, že se jim nelíbilo skákat, jak trafikanti z Bruselu diktovali. Přičítat to ovlivňování ze strany Ruska pokládám za hloupost. Jestli někdo projevil uspokojení nad Brexitem, tak to byl Trump.

19 0
možnosti
JR

J46a81n 82R20á52ž

2. 2. 2020 19:11

Že je Brexit historické selhání, o tom není sporu. Ale na rozdíl od autora článku jsem přesvědčen, že se jedná o historické selhání vedení EU, kdy arogance a nabubřelost především jejich úředníků, potlačila zdravý rozum.

28 0
možnosti
DR

Přesně tak. Selhalo především celé vládnoucí politbyro toho slavného bruselského a byrokratického Eurosojuzu.

3 0
možnosti
PK

Pro koho dobře, resp. špatně se uvidí a neřešil bych to, hleďme do budoucna, a tak nej cesta je hlavně udržet s EU dobré společenské a obchodní vztahy, takové jako například má se Švýcarskem, tedy otevřený bezcelní obchod a cestování, ale bez automatického práva na trvalý pobyt, a hlavně bez automatického přejímání zákonů a direktiv EU.

3 0
možnosti
Foto

No právě to Švýcarsko není dobrý příklad pro Británii. Švýcarsko má celní hranici s EU, ale je v Schengenu. Volnost pohybu osob mezi EU a Švýcarskem ale je, i když možná s některými drobnými omezeními. A spoustu zákonů a direktiv z EU musí Švýcarsko přejímat. Než švýcarský model, to mohla Británie v EU radši rovnou zůstat.

0 0
možnosti
SB

Myslím, že Velká Británie udělala jinou chybu než tu, že vystoupila z EU. A ta se bude opravdu velice těžko napravovat, ba dokonce bych řekl, že ji už nikdy nikdo nenapraví a že následky budou trvalé a strašné.

Ale to stále mám na mysli něco totálně jiného, než je vystoupení z EU.

5 0
možnosti
VM

dám se podat ... myslíte vstup do EU nebo dovoz Pákistánců?

1 0
možnosti
JP

R^ Bravo, možná nejlepší článek, který jsem tady kdy četl.

7 11
možnosti