Brněnskou primátorkou exekutorská parazitka?

Za zvláštních netransparentních okolností, provázených lží a porušováním slibů, se vytváří na brněnské radnici koalice pod vedením Markéty Vaňkové s kontroverzní podnikatelskou minulostí v exekutorském byznysu.

Paní Vaňková v minulosti, coby advokátka,  vymáhala pohledávky ostravského dopravního podniku pro off-shorovou firmu Brandson Enterprises. Tato firma měla mít na svědomí řadu nemravných ožebračení lidí, kteří se dostali do dluhové pasti.  Pikantním je už samotný fakt, že Vaňková si troufá stát vysoce politickou osobou, když v minulosti pracovala pro společnost s pravděpodobnou kriminální činností na mezinárodní úrovni a její šéf Irvine Boncamper byl odsouzen za praní špinavých peněz. 
Nejpikantnější na tom je však skutečnost, že paní Vaňková, která se uchází o tak vysokou veřejnou funkci s rozhodovací pravomocí nad stovkami tisíc lidí, ?vydělávala na exekutorském byznysu, který je u nás tak parazitický a nehumánní. Nejsou výjimečné případy, kdy jsou posíláni do exekucí lidé s minimálními dluhy či cestující, kteří dlužili jen za jednu jízdu bez jízdenky a ve výsledku jsou ožebračeni i o střechu nad hlavou. Mnoho sociologických průzkumů  již potvrdilo, že právě oběti nemravných exekucí se u nás stávají podporovateli extrémních stran (SPD, KSČM), nebo populistů (ANO). 
Je paradoxem, že osoba ?profitující z patologick?ého společenské?ho jevu excesivních exekucí, který vytváří elektorát extrémistům a populistům, se teď sama chce stát politickou ?alternativou.? Tady nestačí její úskok v podobě "že nevěděla?". Coby vysoká politička nemůže jen odkazovat na legálnost svého minulého konání, ale musí mít alespoň elementární morální integritu, kterou si tím sama pošlapala. A nesnaží se o ni ani teď dostatečnou sebereflexí...

Autor: Václav Smrk | středa 17.10.2018 15:33 | karma článku: 39,48 | přečteno: 2166x
  • Další články autora

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08

Václav Smrk

Putin je Hitler

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91