Trump, Čína a čečínský prezident

Trump ve své knize Zmrzačená Amerika píše: Máme dvě Číny, jednu demokratickou, hodnou, tedy Taiwan, a druhou zlou, nedemokratickou, která nedodržuje lidská práva a obchodní pravidla, tedy Čínu.

To je jediná myšlenka, která mne v Trumpově Zmrzačené Americe zaujala. Nicméně i to je o jednu myšlenku více než v celém souborném díle "profesora" K.
Po Trumpově telefonátu s taiwanskou prezidentkou je jasné, že tento pohled na Čínu myslel opravdu vážně.
Čína je pro USA největším obchodním nepřítelem. Většina amerických podniků přesunula svou výrobu do levnější Číny a američtí bílí burani jsou nezaměstnaní.

Rusko je zase pro USA největším vojenským nepřítelem.
"Prezident" Miloš prožívá euforii, byl pozván Trumpem do Bílého domu.
Myslíte si, že ho Donald pozval proto, aby mu poklepal na rameno se slovy "great guy" a pochválil ho za to, že nás táhne do Ruska, aby Putin měl západní kolonii, která aspoň trochu umí vyrábět zbraně, kterými by ohrožoval americké zájmy?
Nebo bude spíše Donald přesvědčovat Miloše o nutnosti postavit u nás vojenský radar? Miliardář Trump neskrývá, že je dobrý obchodník. Vojenská výroba v USA potřebuje zakázky, kvůli možnosti ukrást technologie ji není možno přesunout třeba do Číny a práci pro bílé burany Trump potřebuje. A radar si zaplatíme na rozdíl od Mexičanů, kteří si zeď určitě platit nebudou.

Poznámka: Čečína je nový název pro Česko, který prosazuji od památné návštěvy čínského prezidenta v Praze včetně maškarády s čínskými vlajkami. Čečína je v angličtina Czechina, což se jen jedním písmenem liší od nově prosazovaného názvu Czechia.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Šmarda | středa 7.12.2016 13:38 | karma článku: 16,45 | přečteno: 324x
  • Další články autora

Jaroslav Šmarda

Nuda z Hradu

26.12.2016 v 21:42 | Karma: 22,95

Jaroslav Šmarda

Čečínské tradice našeho lidu

31.10.2016 v 11:04 | Karma: 19,27