Česká banánová republika: epizoda Bratři v triku a bílý kůň

Nejbohatší Čech Petr Kellner je na čelním místě seznamu podnikatelů, kteří mají firmy nebo blízké vazby na firmy v daňových rájích a já jsem pochopil, proč nás pánové Klaus a Zeman tak zoufale táhnou do Ruska a nově i do Číny.

I průměrně inteligentní lidé, jako jsou Klaus se Zemanem, musí vědět, že je to cesta do pekel nejen pro nás,  ale především pro naše děti a další generace.

Rusko je velká benzínová pumpa převlečená za stát, kde nepochopili, že doba kamenná neskočila proto, že došlo kamení. A konec doby ropné se blíží. Za poslední tři roky poklesla životní úroveň v Rusku na polovinu a v případě seniorů dokonce na třetinu.

Na rozdíl od Ruska Evropa pod vedením nejlepší ženy - političky všech dob Angely Merkelové aktivně podporuje rozvoj nových technologií tak, aby byla připravena na největší a nejkrutější revoluci, která nás už brzy čeká, tedy revoluci robotickou. Ano, roboti nás připraví o miliony pracovních míst a musíme být dobře připraveni, abychom to zvládli.

Pan Klaus má svůj prčózní institut, který byl založen na ochranu jeho "hlubokých myšlenek". Před několika lety, to byl ještě pan Klaus prezidentem, jsem byl na konferenci v Chicagu, která byla zaměřena na nové počítačové technologie. A tam najednou uprostřed přednášky promítli na plátno Klause. Už tehdy se u nás říkalo, že Václav Klaus se se svými ekonomickými názory ve světě nechytá. Že by nám soudruzi lhali? Ale kdepak, Klaus tam byl promítán jako příklad "ekonoma", který v žádném případě nemá pravdu. Svět podle názorů pana Klause rozhodně nefunguje.

Pan Kellner věnoval tomuto prčóznímu institutu desítky miliónů korun a především pronajal institutu zámeček na mnoho let dopředu.

A teď drobná nápověda pro pana Kellnera. Pan Klaus už svůj zámeček má, pan Zeman ještě ne. A přitom se tolik snaží, aby vám všem ty čínské kšefty dobře fungovaly.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Šmarda | neděle 10.4.2016 8:00 | karma článku: 20,96 | přečteno: 788x
  • Další články autora

Jaroslav Šmarda

Nuda z Hradu

26.12.2016 v 21:42 | Karma: 22,95

Jaroslav Šmarda

Čečínské tradice našeho lidu

31.10.2016 v 11:04 | Karma: 19,27