Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Máme se líp?

Tak jsem se dočetla a slyšela, že se podle politiků máme snad nejlíp za těch 20 let od revoluce nebo snad i za komunistu. Nevím jaké statistiky politiky vedly k této úvaze, ale zkusme porovnat některé aspekty. Jestli-že mi někdo řekne, že se mám dnes líp protože mohu vyjet volně do celého světa. Asi si ten člověk neuvědomuje, že většina občanů žije z minimálniho platu nebo podpory. Že se domácnosti občanů neúměrně zadlužují. Že jsou domácnosti, kde vytloukají půjčku půjčkou. Že je plno domácnosti, kde po zaplacení bytu a poplatku, zbyde rodinám mnohdy jen třeba 2 tisíce na vyžití. Kde by tito lidé, vzali peníze na nějakou cestu kolem světa? Je tedy ona možnost cestování po světě výhodou, pro kterou bychom mohli říct, že se máme líp?

Dálším a také zajímavým kritériem je asi to, že si dnes v obchodě, můžeme koupit cokoli. Nebudu se tady opět zmiňovat o omezeném množství financí, ale nahlédnu do jiného soudku. Za komunistu jsme měli jedny z nejkvalitnějších uzenin a maso. Toto je již prokázána věc a byla taky již mnohokrát i publikována. Zatím co dnes je Evropa a připadá mi, že zvláště Čechy pokusnými zvířaty, co vše se dá sníst. Několikrát již bylo prokázáno, že stejný výrobek a stejný výrobce má rozdílné složení v Čechách a rozdílné v Rakousku. Jsme tedy popelnici světa a sníme skutečně vše? Nač nám tedy je ona výhoda, koupě všeho možného, když tyto potraviny výrazně poškozují naše zdraví. Můžeme i toto pokládat za výhodu, že jsou u nás potraviny a jedná se, jak o ovoce, maso, uzeniny ale také o zeleninu a v podstatě veškerý nabízený sortiment velice nekvalitní. Jaká je to výhoda, když maso u řezníka je nádherně červené a než jej donesu domu je plesnivé. Jaká je to výhoda, když je maso napícháno různymi chemikaliemi, aby jako vypadalo. Ani toto mě nepřesvědčilo, že bych mohla říct, že se mám líp. Zato mohu říct, že onen politik, který se snaží přesvědčit lidi, jak se máme skvěle se nejspíš podíval jen na své konto. Tam to nejspíš opovídá tomuto tvrzení. A jak se mají u nás občané líp, nejvíce napovídá, narůjstající kriminalita. Lidé už nemají za co žít a tak se ve větší míře krade. S tím je spojené i přepadání, kdy dnes máte strach vyjít přes poledne ven, aby vám nepřistál nůž mezi žebry pro 50kč.  Dálší jasný ukazatel je, že narůstá v toto státě počet lidí, kteří navštěvují psychiatrii. To určitě né protože by byli blázni, ale lidé už neví jak a dostávají se do vážných depresí. A podle mého soukromého názoru u nás narůstá sebevražednost. Samozřejmě žádná statistika není, kdo by se o to zajímal. Tak marně dál přemýšlím v čem se tedy máme tak skvěle? Možná v tom, že můžem ještě žít. Možná bychom se měli, ale všichni zamyslet, opravdu jsme právě tohle chtěli? Opravdu jsme chtěli , aby pár jedinců vytunelovalo celou republiku, a po našich zádech a hlavách lezli do nebe? Mocní tohoto státu se topí v mamonu, ale občané už nemají co by dali. I když dnes jsem se taky dočetla, že je možné ještě roprodat své tělo na náhradní díly. Tak takto ti občane pomůže stát! Nejlepší je dobrá rada. Je zcela evidentní, že naši mocní už nevědí co by od občanů chtěli. A tak si občane ještě našetři, páč ono dárcovství svého těla, taky nejspíš nebude zadarmo. Pak je tady ještě jedná možnost, že nám mocní chtějí říct, že dobře už jsme se měli a teď bůh s námi. Slívová Zdeňka

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | pátek 27.1.2012 12:29 | karma článku: 26,28 | přečteno: 1176x
  • Další články autora

pane Klausi

Slušelo by se napsat "vážený, prezidente", v mém případě tak neučiním, jelikož si vás nevážím a stydím se za to, že jste prezident země, ve které žiji. Za své volební období jste slušným lidem svými činy a názory jen ztížil životní situaci. Váš doufám, poslední počin, jen posílil mé přesvědčení, že se řadíte mezi tuneláře, jako Berka, Vandas, Dohnal, Pitr a další.

3.1.2013 v 16:23 | Karma: 38,91 | Přečteno: 1716x | Diskuse| Politika

Příjemné svátky vánoční a šťastný nový rok..

Ježíšku, prosím Tě, přečti si mé psaní. Je krátké. Mám k Tobě jen jedno přání: Ať jsou všichni v celém roce takoví, jak na Vánoce! Ať jsou milí, míň se mračí... Děkuji Ti. To mi stačí.

23.12.2012 v 23:35 | Karma: 4,70 | Přečteno: 567x | Diskuse| Ostatní

Jak se vydělávají peníze.....

Občane, jak se vydělávají peníze? Vždyť v Čechách máme tolik učitelů a vzorů. Od Koženého, Krejčíře až po například pana Čunka, který si dokázal vydělat miliony ze sociálních dávek. Naši skvělí politikové nám téměř denně ukazují, jak si přivydělat ke skromnému platu. Také České dráhy dokážou ocenit své odborníky, příkladem může být pán Fejk, který si vydělal za čtvrt roku 750 tis a dálších 9 měsíců bral plat 250 tis. za své skvělé služby. A aby toho nebylo málo, tak dnes dá ČD Cargo zlatý padáček odchozímu p. Slamečkovi.

18.10.2012 v 19:38 | Karma: 25,51 | Přečteno: 1608x | Diskuse| Politika

a zase maturity

Neskutečné! Po 2 letech zpackaných maturit, zjistila nejchytřejší vláda na světě, že odborníci nejsou dost odborní. Stát se zbavil bezmála půl miliardy, kterou mohl do školství věnovat určitě i jiným způsobem. A překvapení pro českého občana? Samozřejmě, k odpovědnosti za špatně zpracované maturity a za vyhozené peníze se nikdo nehlásí. To, že zpracovatel a také oni odborní hodnotitelé poškodili tisíce dobrých studentů, není pro nikoho důležité. Že vláda křičí, jak může o šetření financí a sama vyhodí půl miliardy, jen tak pro nic za nic, asi taky nikoho nezajímá. Vždyť daňoví poplatníci to rádi zatáhnou. Mimo jiné už je připraveno další zvýšení DPH, abychom zvládali platit všechny ty výpadky našich mocných. Že by, ale jednou nesl odpovědnost onen ministr jsem ještě neslyšela.

17.7.2012 v 22:06 | Karma: 11,00 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

V Havířově máme nejdražší hotel

Jeden skutečný a neskutečný příběh z Havířova. Šestiletá dívenka si venku na hřišti zraní ruku. U lékaře v nemocnici udělají rentgen a dají dívce ruku do dlahy. Samozřejmě za 30,-Kč lékaři. Až potud vše probíhá zcela normálně. Jenže! Pán doktor při pohledu na rentgen, řekne mamince nemilou zprávu. "Na rentgenu něco je, dívka musí na operaci."

22.5.2012 v 10:50 | Karma: 43,46 | Přečteno: 6823x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1621x
Celý svůj život žiji na Moravě, a se situaci v tomto státě a obzvláště na Moravě jsem hodně nespokojená.

Seznam rubrik