Životní prostředí to nejsou jen stromy.

Prostředí ve kterém žijeme je pro nás důležitější víc, než si myslíme. Vše co nás obklopuje a má na naše pocity vliv je životní prostředí. Člověk touží, aby měl ve svém okolí co potřebuje k spokojenému životu, pro každého z nás to je výčet jiných věcí, ale věřím že ve většině se shodneme.

TOP 09 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Životní prostředí není podle mého názoru jen zeleň, ale je to vše co nás každodenně obklopuje. Pokud se rozhodneme žít ve městě, tak nemůžeme čekat, že zde bude tolik stromů a trávy jako na venkově, ale přesto by se měla všechna města snažit, aby zeleň nechyběla.

Pro mě je však součást kvalitního životního prostředí i čistota vody v našich dvou krásných řekách Vltavě a Malši, je to pro mě čistota ulic, samozřejmě čistota ovzduší a celkový vzhled města a jeho tvář.

Staré neopravené fasády domů ve městě na mě působí značně negativně, stejně tak jako absence zeleně. Neznamená to však, že České Budějovice jsou na tom špatně. Máme však co vylepšovat.

Měli bychom se zaměřit na způsob, jak spolupracovat s obcemi ležícími na tocích Malšea Vltavy, tak abychom se zde mohli všichni koupat v čisté vodě. Je nutné tlačit na Povodí Vltavy, aby se o majetek jemu svěřený staralo.

Chci zajistit, abychom se místo budování drahých akvaparků, mohli koupat v čisté řece. Chci zajistit, abychom mohli využívat bezpečně naše parky. Mohli bychom se jistě inspirovat v jiných městech. České Budějovice mají velký nevyužitý potenciál, pro další rozvoj ve všech oblastech lidské činnosti.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Slavoj Dolejš | pondělí 20.9.2010 9:00 | karma článku: 6,95 | přečteno: 731x
  • Další články autora

Slavoj Dolejš

Kupředu levá zpátky ni krok.

22.2.2013 v 16:56 | Karma: 19,76

Slavoj Dolejš

Dusíme se jako v Ostravě.

5.10.2012 v 15:42 | Karma: 7,56