Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

11. 1. 2011 21:57
V místní milionářské čtvrti

jsou zahrady jedna jako druhá. Žádná osobitost, jen neskonalá nuda. Je vidět, že je tvořila jedna a tatáž firma. Chemický trávník bez jediné sedmikrásky, několik tújí, několik listnatých keřů, černá fólie, na ní kůra, někde dokonce ohavná barevná. Oč krásnější je venkovská zahrada, s trochu přerostlou trávou, se starými třešněmi a jabloněmi, se zeleninkou, s kytičkami halabala, s krtčími hromádkami, se včelími úly, se psem a kočkou a třeba i s tím kýčovitým trpaslíkem!

0 0
možnosti

Invest

12. 1. 2011 12:46
Re: V místní milionářské čtvrti

Rozhodně máte pravdu. Je vidět, že na zahrady máte vyhraněný názor. Jednotvárnost, která se vyskytuje v takovýchto čtvrtích je dána většinou diletantstvím firmy ( u nás je to volné), která nemá ani šéfa, který by ukázal svoji odbornou zdatnost. Je to o tom, jak provádět výběr dřevin a ost, rostlin, jak navázat na prostředí, architekturu, jak navrhovat jednotlivé části zahrady, kde umístit jednotlivé prvky, kde zdůraznit nebo potlačit pohledy do zahrady nebo ze zahrady a v neposlední řadě seskupit prvky tak, aby vyzněly přirozeně a divák na každém stanovišti měl ty správné pocity. Pokud ve Vás zanechá kompozice odpor, je to špatně!

Píšete o venkovské úpravě nebo vlastně neúpravě, která má svoji poezii krásy. Je to pravda, tím více, když taková zahrada nám připomíná např. dětství apod. Rozhodně necitlivá úprava na venkově s nevhodnými dřevinami a dalšími prvky vzbuzuje i ve mne odpor.

0 0
možnosti

ta, která nejsem

11. 1. 2011 21:11
0 0
možnosti

Amoniak

11. 1. 2011 20:57
Dobrý

Dobrá myšlenka "Dvakrát měř a jednou řeš!". A jakpak to bude s řezáním? ;-(

0 0
možnosti

guam

11. 1. 2011 19:22
docela

jste mne inspiroval ke zvelebení toho doma máme a říkáme tomu skalka. Děkuji

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Ne vlastní vinou, ocitl jsem se v důchodě. V životě jsem se naplno věnoval zahradní architektuře, ekonomice, finančnictví, šachům a hledání podstaty našeho myšlení a inteligence, vytvářející stupně lidskosti a chápání, zejména krásy a lidského cítění.

V současnosti se zabývám projektováním zahrad, úspěšnému zhodnocení financí v otevřených investičních podílových fondech a hráním šachů.

Politika dneška mě vyvádí z míry a jsem přípraven se přidat ke všem, kteří chtějí docílit návrat k čestnosti, národní hrdosti, přirozené morálce a zdravému rozumu, bez používání nejrůznějších modifikací klamání, které nás zatlačuje do společenského bahna a vytváří podmínky pro naše neštěstí.

Kontaktovat mě můžete na č.mobilu 605 783 045 a emailu delfin.fin@email.cz ;

www.projekt-zahrady.webnode.cz