Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Martin Faltyn

15. 2. 2010 13:31
Děkuji za připomenutí "Potíže s Harrym"

Přiznám se, že to je jediný film, kdy jsem si shodou okolností kousnul jako režisér i do daberského chlebíčku a zcela sdílím Vás názor na film. On ten film je vlastně jako nafilmovaná divadelní hra. Snad 90% filmu jsou dialogy.

Přiznám se, že to byla úmorná práce. A já jsem si dal především a úkol se nezpronevěřit Hitchcockovi. Protože to bylo už v době, kdy se filmy dabují za jediný den, tak snad slušný dabing tohoto filmu zachránily dvě věci. Jednak jsem trval na dobrém obsazení. Hlavní role Pavel Soukup, dále Dalimil Klapka, Miriam Kantorková, Zdena Sajfertová...  Druhé co mne zachránilo, že jsem trval na tom, že herci musejí dostat text celého filmu předem, aby se mohli vzhledem k množství textu připravit. A herce ta práce úžasně bavila i když jsme vzhledem k množství textu prošvihli frekvenci a musela se celá další přidávat. **

Otázkou je zda jste ovšem videl tuto verzi, protože  na internetu jsem našel, že existuje i dabing s Petrem Haničincem v hlavní roli.

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

15. 2. 2010 13:41
Re: Děkuji za připomenutí "Potíže s Harrym"

Film jsem viděl s Vaším dabingem a abych řekl pravdu už si nevybavím zda to běželo na Nově či v České televizi, ale jelikož mám mistrovy filmy rád tak jsem ho musel zmínit. Musela to být pěkná dřina tomuhle filmu dělat dabing, protože dialogů je tam skutečně požehnaně:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.