Předseda ČSSD za dobře až za pět mínus

Bohuslav Sobotka se podle mého názoru držel ve včerejším Hyde Parku chvílemi docela dobře, chvílemi docela dostatečně, chvílemi...

Dobře se držel svými slovy; těmi patří mezi naše přinejmenším slovně kultivované politiky, kterých je po Topolánkovi a mnoha dalších třeba jako soli. Dostatečné bylo, že víceméně odpovídal na otázky nebo se o to snažil.

Jako nedostatečný bych hodnotil jeho náhled: téměř vše, co se týkalo ČSSD bylo "výborné" a téměř vše, co se týkalo nyní vládnoucí koalice, bylo na propadnutí. Poslední kapku přidal na závěr - na otázku moderátora nebyl schopen kladně ocenit ani jednoho koaličního politika.

Tak by se budoucí státník projevovat neměl. A skoro vše, co Sobotka říkal, čišelo rutinou, nenovostí, "ohraným šlágrem" - to nebo podobné jsme slyšeli už mnohokrát.

Nedostatečnou mínus bych mu dal za to, jak se vyjadřoval ke korupci. Říkat v době, kdy je právě na ni veřejnost nejnaježenější, že staré kauzy ČSSD vyřeší (česká!) policie a že nové kauzy díky tomu, že ČSSD je v opozici, nevznikají, znamená dělat z lidí ...: copak ČSSD v Sentátu a na všech komunálních úrovních není, neexistuje tam?!

Budilo to dojem, že "čistý pán" Sobotka chce korupci spíš zametat než vymetat. Za tohle bych dal pětku mínus i školákovi.

Zvlášt pokud bych si připomněl koště křišťalově čistého pána Grosse.

A myslel to pán Zaorálek vážně, když tvrdil, že Grossovi věřil - že Gross z něj udělal idiota? Myslel to opravdu vážně, nedělal i on z nás idioty?

Nevím. Já prostě těmhle Pánům nerozumím.

Autor: Bohumil Sláma | pátek 17.2.2012 10:34 | karma článku: 26,61 | přečteno: 1480x