Paní Peake, chcete dožít jako bezcharakterní ...?

Karolína Peake nyní vyvolává již převážně negativní reakce, avšak je otázka, zda je v současné, krajně upadlé české politice průměrem, podprůměrem nebo dokonce (?) nadprůměrem (a v jakém smyslu). Sama trvrdí, že jí jde v první řadě o očistu politiky, proto bojuje proti korupci atd., mně například napsala, že jako žena možná nepostupuje vždy úplně přímočaře, ale že cíle má jasné.

Jenže s tím bojem proti korupci atd. už tady takových bylo, a snad nejotřesnější byl případ jejích původně domovských VV. Peake už nepřímočarost, přinejmenším na hranici přípustnosti, projevila několikrát.

Nyní má ale možnost ukázat svou pravou tvář, a "v plné kráse".

Pokud totiž tvrdí, že Nečas je pro ni nepřijatelný, musí dovodit, že tu nejde jen o ni, ale o celou českou politiku. Pokud zastává názor, že Nečas je nepřijatelný, je nepřijatelná celá jeho vláda - a to jí jistě naprostá většina národa odsouhlasí - a nechá ho s celým tím jeho "cirkusem" padnout.

Ale i pokud myslí i jen na sebe: co je lepší udržet se ještě rok a půl, a kdo ví zda vůbec, nebo si ponechat čistý štít či alespoň jeho zbytky?

Pokud vládu její strana podrží, budou sice nějaký čas ještě poslancovat, ale natolik se znemožní, že do budoucna definitivně z české politiky vypadnou.

Pokud si zachovají alespoň zbytky tváře, mohou si uchovat naději na budoucí sloučení s nějakou alespoň relativně solidní stranou.

Pokud si Karolína Peake zachová alespoň zbytky tváře, může svůj život dožít bez nálepky - jak jsem to již několikrát zaslechl - bezcharakterní mrchy.

 

   

Autor: Bohumil Sláma | sobota 22.12.2012 12:10 | karma článku: 29,17 | přečteno: 1649x